De Akker bereikt voor de vierde maal op rij het NK schoolschaken

In de halve finales gingen er per halve finale 6 scholen door naar de finaledag met dus 18 scholen. De Akker werd derde in haar halve finale en plaatste zich dus voor het finaletoernooi in Zutphen, maar allerminst als favoriet!

Maar de moraal was prima en o.l.v. coach Sibbele werd de een na de andere school geplet. Er was 1 wedstrijd bij, waarin drie van de vier spelers compleet afwezig waren en dat was net tegen de mede koploper. Die wedstrijd werd dan ook terecht verloren. Uiteindelijk plaatste de Akker zich dus duidelijk bij de eerste drie door tweede te worden achter de Hazesprong uit Nijmegen. Scholen die in de halve finale voor de Akker eindigden werden nu 5e en 9e. de Akker heeft op het juiste moment gepiekt. Noel, Mees, Mees, Kamil en Fedde gaan n u twee zaterdagen naar Gouda!

Plaats reactie