Sensationele winst MSV 1 in bekerduel uit bij Sissa 1

De wonderen zijn de wereld nog niet uit! Het was mooi dat MSV 1 in de beker nu tegen hoofdklasser Sissa 1 uit Groningen mocht schaken, maar dat er gewonnen zou worden????!!!

Bas de Boer verloor van Ivo Maris, dat kan en na lange en mooie strijd was dat niet eens gek. Dat gm Dennis de Vreugt van Nick Maatman won dat kan ook gebeuren. Niet zo eenvoudig tegenwoordig maar het kan. Tot zo ver was de uitslag normaal en kon de gedreven teamcaptain Rienk tevreden zijn, maar dan…….

Fokke Jonkman zette Groningen in vuur en vlam, symbolisch gelukkig, door te winnen van gm Jordan van Foreest!! Vorig jaar nog regerend Nederlands kampioen!!! 1-2 voor MSV hatsikideeeee!!!! Snelschaken zeker als Bas Dudink klaar is en verloren heeft. Dat zou een geweldige prestatie zijn, maar na een zenuwslopende partij wint Bas ook en laat de sterke Simon Elgersma met een nul opgescheept verdwaasd achter het bord zitten.

MSV wint en is in dromenland beland. Ineens is daar de politie op de terugreis. De twee Meppeler auto’ s worden gecontroleerd. De chauffeurs moeten blazen en ze komen door de blaastest: geen drankmisbruik en doping. De zege klopt dus en ze komen veilig en wel weer thuis. Er is historie geschreven op phiedag 2018. Het gebeurde in het noorden waar normaal niets boven Groningen gaat. Vanaf nu wel……….

Één reactie

.