Dennis de Vreugt tweede in Hardenberg!

Afgelopen zaterdag vond het rapidschaaktoernooi van Hardenberg plaats. Namens de MSV speelde GM Dennis de Vreugt mee en hij kon zijn favorietenrol net niet helemaal waarmaken helaas, hij werd tweede achter de ook goed spelende IM Freddy Slingerland.

Dennis met zoon Max.

Dennis zelf aan het woord:

Ik begon goed met 4 uit 4 waaronder een overwinning op Jaap Vogel die tot ronde 3 ook 100% had. Daarna maakte ik een slippertje in de opening met als gevolg een remise tegen Richard Hendriks. Alleen Fred Slingerland kon nog volgen, hij had toen twee halfjes. Een remise tegen Fred zou vrijwel genoeg zijn voor de eerste plek.

Ik kwam echter goed te staan en net op het moment dat ik moest toe slaan koos ik de verkeerde en maakte een enorme blunder waarna ik in een verloren eindspel terecht kwam… Misschien toch te veel op twee gedachten geleund, winnen of remise voor de toernooioverwinning..

De laatste ronde nog gewonnen waardoor ik nog gelijk kwam met Fred met 5,5 uit 7 maar op onderling resultaat ging de overwinning naar Fred.

Wel een paar leuke partijen gespeeld. In de laatste ronde een heerlijk eindspel met twee lopers en een dubbele a-pion waardoor ik flink kon gaan drukken op zijn achter gebleven b2 pion. Ook nog een mooie positionele partij met een aanvallend slot tegen een jonge Duitser en Vogel in een zware duw en trek partij over de knie gekregen.

Volgende keer gaan we wel weer voor de eindoverwinning, dat mist alleen nog!

Groeten en tot over twee weken, in Meppel!

Dennis