Impressies van de 1e competitiewedstrijd van MSV 3

Opnieuw – net zoals in de slotronde van afgelopen seizoen –  moest het 3e team de verre uitwedstrijd naar Urk ondernemen. En opnieuw hadden Luit, Willem en ikzelf dezelfde tegenstanders; scoorden we daartegen toen 1½ punt, nu waren dat n.b. aan de hoogste borden 2 punten. Onwikkelt MSV 3 zich als Angstgegner van het Briesende Paard? Kennelijk wel, want in hun wedstrijdverslag wordt MSV 3 een “zwaar bewapend team” genoemd. Wat moet je nu met zo’n idiote term? Wat kinderlijk komen op hun website de diverse kwalificaties van hun spelers over. Zo had ik te maken met iemand, die “alle openingen kent”. Ik was daarvan niet bepaald onder de indruk, want van een op papier ca. 100 ratingpunten sterkere speler

verwacht je toch een veel beter gespeelde opening dan wat ik voorgeschoteld kreeg. Via een centraal geposteerde loper en een toren op de open c-lijn kreeg ik een enorme druk op de 7e rij en toen mijn opponent niet adequaat reageerde, gaf hij op de 20ste zet op.

Luit overspeelde zijn tegenstander en liet hem “alle hoeken van het veld zien”.

Willem verloor in de opening een pion, ging in het eindspel met beide torens aanvallen, in plaats van de gecombineerde witte vrijpionnen d.m.v. een blokkade proberen af te stoppen en verloor dus kansloos.

Henk verloor in het middenspel door een aftrekaanval met schaak een stuk, probeerde nog wel z’n verdediging bij elkaar te houden, maar na een traag opgezette aanval kon zijn tegenstander de uiteindelijke winst boeken.

Van de partij van Anne Bert heb ik niets gezien: hij was nl. bijzonder snel klaar. Zijn tegenstander probeerde hem in een vork te lokken, maar vergaloppeerde zich in de moeilijke consequenties daarvan, verloor een stuk en gaf op.

Theo had een veel te sterke tegenstander, die hem in het middenspel een stuk afpakte en het eindspel bekwaam naar een zege voerde.

Toen de kruitdampen na 3 uur spelen waren opgetrokken, bleken alle witspelers van Urk en die van Meppel te hebben gewonnen: zulks heb ik nog nooit eerder meegemaakt.

Persoonlijke uitslagen:

Briesend Paard            –    MSV 3