Meppel 1 verliest met 6-2

Jammer jongens. Op bijna elk bord was de tegenstander net iets beter op papier. En dit keer is dat blijkbaar net allemaal de verkeerde kant op gevallen. Ben benieuwd naar het verslag.

1. Het verslag:

mijn scriptie zit in de weg voor een groots verslag, dus daarom een wat kleiner verslag. In niets wil ik daarmee afdoen aan de overwinning van de Friezen, want die was wel zo overtuigend dat ik achteraf alleen maar kon verzuchten dat zij zich niet aan de afspraak hadden gehouden om er geen spannende middag van te maken. Sja, je hebt van die dagen, dan gaat gewoon alles fout.

Zelf speelde ik bord 1 een puike partij. Tot zet 2 was er niks aan de hand. Vervolgens ben ik lui, speel ik een verkeerde zet, kom ik in een opening terecht die ik nog nooit gespeeld heb, trap in een – naar ik vermoed – standaardvalletje en speel ik tot 4 uur inhaalschaak. Maar tegen een goede tegenstander als de mijne was het pleit al lang beslecht.

Bart hield het ook niet veel langer vol. Zijn opening leek wel ok, maar op een gegeven moment gingen de damevleugelpionnen eraf en had zwart nog net een wat actievere stelling. Een slechtere zet van Bart, nog een, en plotseling wordt zijn koning omver geblazen.

Alwin had een goeie partij, leek gewonnen te staan. Vervolgens koos hij voor een te riskant plan en werd zijn koning opgedreven naar b5 en hardhandig matgezet. 0-3… 1-7 was mijn voorspelling al ergens rond die tijd.

Alleen Menno wist er een verdiende overwinning uit te slepen. Zijn tegenstander bood nog remise aan maar dat konden we ons op dat moment al niet meer veroorloven. Zijn tegenstander kon niet zo veel meer.

1-4 door Fokke, die in zijn lievelingsopening toch ook de weg was kwijtgeraakt en pionnen kon inleveren.

1-5 door Rienk, die materiaal had verloren in de opening en met de stand op 1-4 en een toren achter maar niet wilde opgeven. En ook maar geen remise aannam met een volle toren minder.

1-6 door Roelof, hoewel die wel redelijk uit de opening was gekomen, kwam zijn tegenstander op de lange termijn in de tijdnoodfase toch beslissend binnen. Actiever spel zorgde voor de nederlaag.

Dennis maakte dan nog wel 2-6, maar dat had ook niet heel veel gescheeld. Slecht middenspel kon hij in tijdnoodfase ombuigen tot iets waar hij toch ooit nog winstkansjes in kon krijgen. En ja hoor, dames gingen eraf en hij kon wat pionnen nemen. Toch nog gewonnen.

Groningen won ook nog, dus nu zit MSV 1 totaal onnodig ineens in degradatienood. De laatste twee wedstrijden moeten we nog 1x winnen. Wordt nog spannend dus…

2. Aiai jongens. Chapeau voor Menno die dus een mooie pot speelt! Fijn dat Dennis ook wint, hij draait een lekker seizoen! Kom op, we laten ons niet kisten, nog twee mooie matches schaken voor de boeg.

3. Bedankt voor het mooie duidelijke verslag. Vooral dat “Tot zet 2 was er niks aan de hand. ” 🙂

Succes en sterkte verder in de laatste 2 wedstrijden.

4. Ik had zaterdag alles mooi klaargezet samen met Johnny, een man uit een begeleid woonhuis in Sneek en daarna ben ik met Johnny koffie gaan drinken bij een dochter in Zwolle om later terug te keren voor de “derde helft” zoals ze die bij voetbal zo mooi noemen. Johnny zei nog tegen mij in de auto dat we in ieder geval feest zouden hebben, want we waren voor Meppel, maar we zijn ook nog steeds alle twee Friezen.
    Dus 4-4 leek ons uiteindelijk wel heel erg leuk. Tot onze grote verbazing tekende zich een zwaar verlies af voor MSV 1, maar het was helemaal verdiend zo te lezen, dus dingen we daar niets van af natuurlijk. Nog een keer winnen zit er wel in natuurlijk en anders maar terecht degraderen, zo gaat het nu eenmaal in de sport. Het zou natuurlijk wel fijn zijn als de Friezen en de Meppelers alle twee het vege lijf weten te redden!
    Johnny en ik hebben na het schaken samen naar Heerenveen – PSV gekeken en dat was therapeutisch hoor toen het afliep met een zege van 2-1 voor de Friezen. Friezen waren afgelopen zaterdag gewoon niet te kloppen schijnbaar!