Meppel 2 – VSG 1 eindigt in anticlimax: 4 – 4

Hadden we ons in de vorige ronde al specialist getoond in het niet benutten van kansen, deze keer ging het op vergelijkbare wijze.

Binnen de kortste keren stond het al 2-0 voor ons. Zelf had ik na 16 zetten en binnen een uur een punt te pakken. Na 13 zetten dacht ik heel slecht te staan, maar dat viel achteraf wel mee, bleek bij de analyse. Vervolgens deed mijn tegenstander een niet zo goeie en een hele slechte en kon hij opgeven.

Ook Boen was vlot klaar, met behulp van een “door GM Hodgson aanbevolen variant”, aldus Boen.

Achter elkaar kwamen toen de teamgenoten bij me langs om  te vragen of ze remise mochten aannemen/aanbieden. Dat mocht steeds, maar de meeste VSG-ers trapten daar niet meer in. Terecht, bleek een paar uur later.

Marco’s tegenstander nog wel, maar daar bleef het even bij.

André heb ik niet goed zien staan, dus als er al sprake was van een regelmatige nederlaag, dan bij zijn partij. Maar dat is hij wellicht niet met me eens….

Voor de partij met de meest regelmatige overwinning kwam die van Alexander het meest in aanmerking.

En toen stond het rond een uur of 11 dus 3,5 – 1,5 voor de onzen.

Menno stond iets beter, Stefan stond wellicht ergens gewonnen en Bas stond lange tijd gelijk, met een ongelijk lopereindspel met een stel torens.

Menno kon het niet winnen en in tijdnood moesten we zelfs even vrezen voor zijn leven, maar in een dame eindspel werd in hoge tijdnood van zijn tegenstander uiteindelijk de vrede getekend.

Maar het ergste was wat Stefan en Bas overkwam.

Stefan stond steeds beter, miste waarschijnlijk een winnende voortzetting, maar in tijdnood gaf hij steeds meer van zijn voordeel weg en kwam onder druk te staan. Tot hij door zijn vlag ging, in een op het oog gelijke stelling.

Bas zat ook al in grote tijdnood. Met nog 1,5 minuut op de klok (5 minuten voor de tegenstander of zoiets) meldde ik hem dat remise genoeg was. Zijn stelling leek ook potremise. Even later raakte hij door een aftrekschaak zijn loper kwijt. Uit.

4 – 4 dus, na 3 ronden hebben we 50% en moet ik voorzichtig aan de fans melden dat de kansen op een kampioenschap niet zo heel groot meer zijn.

Meppel 2 VSG 1 4 4
1.Koningsveld van, Menno Janssen, Theo ½ ½
2.Spoelder, Marco Lambrechts, Jan ½ ½
3.Hoogendijk, Kees Keijer, Ernst 1 0
4.Spekreijse, Stefan Heuzen van, Michael 0 1
5.Klomp, Andre Boterenbrood, Rob 0 1
6.Zwaag van der, Bas Hoop de, Gerard 0 1
7.Tan, Boen West, Bas 1 0
8.Setten van, Alexander Westra, Sape 1 0
2 reacties
  1. Ik heb de wedstrijd gevolgd en het was de wedstrijd van de gemiste kansen ja.
    Jammer, maar het is niet anders. Soms zit het tegen, soms zit het mee. Het kampieonschap moet dan maar een jaar later!

  2. Erg sneu inderdaad.. Ik had wel even met jullie te doen. Net na die domper tegen Pallas nu hetzelfde verhaal. Tijd om dit eens in teamverband te bespreken en te tackelen. Als jullie dit onder de knie hebben is zoveel meer mogelijk!

.