Meppel 4 roemloos ten onder tegen Olst.

Vol goede moed en vol zelfvertrouwen ging Meppel 4 op bezoek bij de Olster schakers die resideren in de Boskamp in café de IJsseldijk.

In de auto werd de opstelling nog even gewijzigd en besloten ik om Johan Buwalda de zware taak van het eerste bord op zijn schouders te leggen.

Johan begreep zijn opdracht en maakte in korte tijd gehakt van de eerste bordspeler van Olst die geen schijn van kans had tegen zijn scherpe aanvalsspel. Een mooie opsteker voor ons.

Ook op bord 5 ging Ramond Mondria voortvarend te werk en het zag er veelbelovend uit. Helaas maakte hij een ernstige fout en het spel keerde compleet. De eerste 0.

Op bord 2 speelde Theo de Jong. Hij verloor in de opening een pion maar bleef voor de rest goed verdedigen. Ze kwamen remise overeen. Op bord 3 speelde Willem Spijkers. Hij kon het niet bolwerken en had weinig kansen op een overwinning. Hij verloor dus.

Zelf speelde ik een interessante pot op bord 4. Mijn tegenstander speelde engels wat mij wel beviel daar ik dit ook veel speel. In een poging de boel te forceren verloor ik een pion. Later verloor ik er nog een maar aangezien hij een dubbelpion had en zijn witte loper inactief was, kon ik goed stand houden. Ik won een pion terug en bracht de situatie redelijk in evenwicht. Hij accepteerde na enig beraad mijn remise aanbod. Op het laatste bord speelde Bjintze een spannend potje. Helaas in blessure tijd liet Bjitze de winst lopen. Toen beide spelers nog 30 seconden op de klok hadden gaf Bjintze op.

Volgende keer maar beter!

De aanvoerder,
Piet Nieuwenhuizen