MSV 1-8 toont de beste hand na een spannende strijd tegen Zwolle

Vrijdag mocht het MSV 1-8 aantreden tegen ZSG. Er zat voor Bas nog wat extra druk op deze wedstrijd, omdat dit hij intern ook bij Zwolle speelt. Op het laatste moment hadden we nog een invaller nodig. Marco zat te genieten van zijn vakantie en Bas Dudink gaf aan dat hij een drukke week heeft gehad. Gelukkig was Micha bereid om mee te spelen.

Eenmaal aangekomen in Zwolle bleken zij ook een last-minute invaller te hebben. Maarten Dijkstra, een speler van Assen, was er toevallig omdat snelschaken op de kalender stond. Dit kwam voor Zwolle goed uit, omdat hun bord 7 speler vergeten was dat hij extern moest spelen. We kregen dus een strijd tussen twee invallers en daarnaast al een voorproefje op een belangrijke KNSB ronde Meppel – Assen.

De wedstrijd begon goed met twee halfje op bord 1 en 2 voor Bas en Menno en een strakke overwinning op bord 5  van Fokke. Met een 1-2 voorsprong leek het de goede kant op te gaan. Gerhard had dit moment een interessante stelling aan bord. Alwin en Micha stonden iets minder. Rienk stond best goed en Stefan redelijk gelijk.

Nadat er een tijd niks gebeurd was en wat biertjes bij de bar verder, besloot ik om weer eens een kijkje te nemen in de speelzaal. Het zag er dit keer echter minder rooskleurig uit dan voorheen. Gerhard en Micha stonden opeens verloren. Rienk had een pion gegeven voor een mataanval. Stefan stond een pion achter tegen wat activiteit. Alwin had inmiddels een prettige stelling gekregen.

Hierna ging het best snel. De aanvallen van Gerhard en Rienk sloegen helaas niet door, waardoor we twee nullen moesten incasseren. De tegenstander van Stefan bezweek onder de activiteit, waardoor hij opeens een toren weggaf. Met een 3-3 stand kon het nog alle kanten op. Micha zijn tegenstander blunderde een stuk, waardoor Micha ineens gewonnen stond. Alwin zat een beetje te rommelen waardoor hij een kwaliteit verloor tegen een pion. Micha kon helaas niet de winst vinden, wat de stand op 3.5-3.5 bracht. Alwin had een paar prachtige zetten met zijn paard gevonden wat hem een aantal sterke vrijpionnen opleverde. Dit bleek genoeg te zijn voor de winst! Met een 3.5-4.5 overwinning was het een erg spannende strijd.

Zwols S.G. 1

Meppeler S.V. 1