MSV 1-8 verplettert Amersfoort 2

Op 7 januari 2020 heeft MSV 1-8 de thuiswedstrijd tegen Amersfoort 2 gewonnen en is daarmee ongedeeld koploper geworden in groep HKB van de SOS-competitie. Na vier overwinningen heeft men acht matchpunten en 20,5 bordpunt.

De wedstrijd begon al om 19.30 in verband met de grote reisafstand. Dat komt omdat de SOS-competitie een groot gebied omvat, alhoewel de SOS-competitie in twee helften is opgedeeld, maar dan nog. Bovendien is Meppel de noordelijkste plaats uit het gebied.

Amersfoort had zelfs voorgesteld om op vrijdag in Zwolle te spelen, maar daar trapten we niet in. Alwin kwam gelijk met mij aan, maar toen was men al begonnen. Voor Alwin maakt dat niet uit, die komt toch altijd in tijdnood. Dat klopte helemaal, zijn partij kon ik niet plaatsen omdat het merendeel van de zetten niet genoteerd was.

Tot mijn verbazing werd de wedstrijd niet boven in een lokaal gespeeld, maar gewoon in de kantine. Dit bleek op verzoek van de tegenstander te zijn, die dat wel gezellig vonden. Gelukkig was het nog vrij rustig met de volleybalspelers en -speelsters. Ik ben nog van de oude generatie, dat genderneutrale gedoe is aan mij niet besteed.

Aan de partijen te zien was het een gemakkelijke overwinning, want drie partijen waren al heel snel uit. Deze spelers hadden ook nog de tijd om geregeld in het aquarium te komen kijken naar de partijen van de interne competitie.

Enkele spelers hadden een zware partij. Stefan verloor zelfs, hoe heb ki niet gezien, want ik moest mijn aandacht besteden aan een zware partij tegen Maikel, die ik uiteindelijk won.

Remises waren er voor Fokke en Bas Dudink, overwinningen waren er voor Menno, Gerhard, Alwin, Bas de Boer en Rienk. 6-2 derhalve.

Plaats reactie