MSV 1 speelt gelijk tegen Assen 1

Op zaterdag 7 maart 2020 heeft MSV 1 in het vertrouwde Oasis gelijk gespeeld tegen Assen 1. Hierdoor raakten beide teams op een punt achterstand in de titelrace. Aan het begin van deze ronde stonden vijf teams met 8 matchpunten bovenaan, nu zijn  er nog drie over met 10 matchpunten en Assen en MSV 1 volgens op 9 matchpunten.

Toen ik om drie uur binnen kwam was het heel spannend. Aan de meeste borden kon het alle kanten op. Richard was na twintig zetten al door zijn tijd heen en hij stond niet eens goed. Hij verloor een pion en werd er kansloos afgeschoven door Ivo Maris. Op zich geen schande, want dat is een sterke tegenstander.

Vrij snel stond het weer gelijk, want Dennis offerde een paard, waarna zijn a-pion door kon lopen en promoveerde ten koste van een toren. Daarna was het verband uit de witte stelling en Dennis maakte het eenvoudig af. Bas jr. speelde een scherpe partij tegen Geon Knol, won materiaal en de tegenaanval kwam niet op gang, waarna Bas met zijn dame binnen drong en ondekbaar mat in de stelling vlocht. Toen stond het 2-1.

Aan de andere borden was het knap ingewikkeld. Rienk had een leuke stelling, maar verslikte zich ergens en raakte een stuk tegen een paar pionnen kwijt. Gelukkig kon hij net op tijd afwikkelen naar remise. Micha had ook iets ingewikkelds op het bord gebracht. Zijn stelling zag er niet erg fris uit, maar in wederzijdse tijdnood ging de tegenstander voor herhaling van zetten.

Bij Bas D. kwam er een stelling op het bord, waarin hij iets beter stond, maar er was geen doorkomen aan, dus ook remise. Nu stond het 3,5-2,5 en alleen Fokke en Roel waren nog bezig. Bij beiden zag het er niet goed uit. Roel stond een paar pionnen achter, maar hij had kansen op de damevleugel en zijn tegenstander op de koningsvleugel. Helaas liepen de zwarten harder dan Roels pionnen, dus dat ging mis.

Toen kwam het aan op Fokke. Op de 15e zet deed hij een slechte zet, waarna zijn tegenstander een veel beter stelling kreeg met een akelig sterk paard op d6, midden in de zwarte gelederen van Fokke. Dat ging materiaal kosten. Maar door een bijzonder fraaie wending met een schijnoffer van een toren kon Fokke afwikkelen naar een stelling, die voor zijn tegenstander niet meer te winnen was. Zo werd het uiteindelijk 4-4, volgens mij een terecht resultaat.

Plaats reactie