MSV 1 verplettert Assen

Zaterdag 21 april 2018 werd de derby tussen MSV 1 en Assen gespeeld in Assen. Alhoewel er niets meer op het spel stond willen beide teams toch graag kampioen van Drenthe worden. Ik besloot daar eens te gaan kijken en kwam om een uur of drie aan bij het buurthuis waar gespeeld werd. Ook Gerhard was mee als supporter. Na bestudering van de borden leek mij een kleine overwinning mogelijk.

Roel en Bas jr. stonden goed, Rienk stond minder en de rest kon alle kanten op. Menno voerde gestaag de druk op en zijn tegenstander stond klem. Met een prachtige tussenzet met een toren was het opeens helemaal uit en zo stond het 1-0. Helaas was het weldra weer gelijk, omdat Rienk eraf gezet werd. Na weer een mislukte opening verloor hij eerst een pion, daarna een kwaliteit en vervolgens een toren. Hij heeft inmiddels beloofd nu echt werk te gaan maken van de openingstheorie.

Vervolgens won Micha heel simpel. Zijn tegenstander kon niet goed ontwikkelen en de zware stukken van Micha drongen binnen in de vijandelijke stelling. Bas won een dame tegen toren en stuk en aangezien zijn tegenstander geen fort kon bouwen was het snel gedaan. Zo stond het opeens 3-1.

Dennis won door een veel betere opbouw dan de tegenstander. Toen die ook nog een lelijke dubbelpion toestond werden de vele gaten de tegenstander fataal. Dennis was veel eerder met zijn aanval en na stukwinst geloofde de tegenstander het verder wel. Fokke had inmiddels ook het betere van het spel gekregen, won materiaal en bracht vervolgens een vrijpion naar de overkant. Zo werd het 5-1 en was de zege binnen.

Nog twee partijen waren bezig en die gingen de verlenging in. Roel stond eerst heel goed en dacht in de aanval te winnen, maar dat viel een beetje tegen. Dat was duidelijk af te lezen aan zijn gelaatsuitdrukkingen en gezucht. Hij kwam in een pionneneindspel terecht, waarin hij beter stond, maar je moest heel goed rekenen wie de meeste tempi over had. Dat bleek Roel te zijn en dus was het 6-1.

Nu was alleen Richard nog bezig. Hij en Geon Knol waren er als echte liefhebbers van het schaken eens goed voor gaan zitten. Na heel veel geschuif won Richard een pion en dat bleek afdoende. Wel moest ook hier heel goed gerekend worden of er genoeg overbleef voor de winst, maar dat was het geval. Zo werd het uiteindelijk 7-1 en dat was niet geflatteerd.

Van de vorige wedstrijd tegen Laurierboom Gambiet is geen verslag gemaakt. Dat was op de dag dat André Klomp overleed. MSV 1 won ook deze wedstrijd met overwinningen van Bas Dudink, Rienk en Dennis en vijf remises werd het 5,5 Р2,5.

Plaats reactie