MSV 2 begint met gelijk spel

MSV 2 speelt gelijk in Zwolle
Gisteren heeft MSV 2 gelijk gespeeld in Zwolle tegen ZSG 2. Met Roeland en Ger als invallers voor Boen (speelt mee in het Univetoernooi in Hoogeveen) en Marco (Werk) gingen we uit van een overwinning. Lang zag het daar ook naar uit. Teamcaptain Alexander gaf het goede voorbeeld door al in 14 zetten te winnen. Onder opoffering van twee pionnen in de Blackmar Diemer kreeg hij een grote ontwikkelingsvoorsprong en na een foutje van de tegenstander was het gelijk uit.

Aan het tweede bord kreeg Rienk een heel prettige stelling. Toen zijn tegenstander met zijn dame een pion op d5 er af sloeg, kwamen alle lijnen open en uiteindelijk ging de tegenstander mat via een dameoffer. Meer hierover in het komende Nadenkertje.

Menno speelde aan bord een. Hij kreeg een remiseaanbod, dat door Alexander beslist van de hand werd gewezen. Dat was maar goed ook. In een inmiddels betere stelling voor Menno offerde de tegenstander een toren. Hij dacht hierbij gebruik te maken van een uitstapje naar de damevleugel van de dame van Menno om een verdwaald paard op te halen, maar de dame was op tijd terug aan het front. Na enkele halsbrekende toeren met een koning in het open veld was de winst binnen en stond het 3-0.

Vervolgens speelden zowel Stefan als Gerhard remise. Een tussenstand van 4-1, wat kon ons nog gebeuren, iemand moest toch nog wel minstens een halfje binnenbrengen?
Mooi niet dus, na aanvankelijk heel aardige stellingen kwamen zowel Ger als Roeland in de problemen tegen hun ervaren tegenstanders en verloren uiteindelijk de partij. Ger gaf in vrijwel gelijke stand een cruciale pion weg en Roeland kon de h-lijn niet dichthouden en werd uiteindelijk matgezet.

Tenslotte ikzelf. Ik had een heel aardige stand bereikt en raakte weliswaar een pion kwijt, maar ik had de open lijnen. Mijn tegenstander offerde een kwaliteit, maar nog steeds was er niets aan de hand. Tot ik een fout maakte en de tegenstander mijn koningsstelling kon binnenvallen. Er gingen een paar pionnen af en toe ik nog een remisekans over het hoofd zag, was het gebeurd.

Al met al werd het 4-4, wat als een teleurstelling kan worden beschouwd. We willen immers promoveren na de belachelijke degradatie van vorig jaar als gevolg van het degraderen van relatief veel teams uit de KNSB.