MSV 2 in tijdnood naar narrow escape!

MSV 2 gaat kampioen worden hoorden we aan het begin van het seizoen binnen de vereniging aan de bar en dat is natuurlijk gebaseerd op de gemiddelde sterkte van dit team en de grote namen. Wat schetste onze verbazing? Er werd gelijk gespeeld tegen ZSG en ZZS! en Schaakstad zien er toch ook wel erg gevaarlijk uit gezien hun rating en prestaties.
Gisteravond moest MSV 2 winnen om in de race te blijven.
ZZS! kwam tot de tanden toe gewapend naar Meppel en er ontspon zich een echte titanenstrijd. In de loop van de avond stonden de gezichten van de Meppeler Muggen een beetje somber. De situatie op de borden leek hooguit op 4-4 af te stevenen en dat zou een prachtige uitslag voor ZZS! zijn. Aan het einde van de avond leek het geschetste scenario uit te komen. Immers Menno kwam aan bord 2 niet verder dan remise, Rienk blunderde een stuk weg aan bord 1 en verloor en aan bord 4 speelde Marco remise. Bas speelde aan bord 8 en sloeg na overleg een remise-aanbod af i.v.m. met de kritieke situatie op de andere borden, maar het noodlot wilde dat Bas deze zekere remise nog verspeelde en de stand werd vlak voor de hevige tijdnood 1-3 en ZZS! had aan nog 1 puntje genoeg voor een bijna zeker kampioenschap en toen gebeurde er iets, waardoor we zo verslaafde zijn aan sport en spel: een onverwachte ontknoping met blijdschap en drama en ga er maar vanuit dat je beide wel eens meemaakt. Nu was het drama er voor ZZS! en de blijdschap voor de MSV 2. Bij de 1-3 tussenstand ging men op 4 borden de eindfase in met 1,2 of 3 minuten op de klok. Toen de rook optrok bleef ZZS! verbijsterd achter de borden zitten met drie bordpunten in totaal en Meppel had er ineens 5 en won de wedstrijd dus nog!
Pech en geluk, natuurlijk spelen die zaken ook een rol, maar misschien maakte de coach van ZZS! wel een terechte opmerking over de eerste klasse, waar je vaker wedstrijden beslist ziet worden in de eindfase en misschien heeft Meppel 2 daar iets meer ervaring in. Ze speelden natuurlijk ook een klasse hoger vorig jaar en degradeerden sneu, omdat er ineens vier teams moesten afdalen. Hoe dan ook een sneu verlopen avond voor de Zwollenaren en een “eind goed, al goed” avond voor de MSV 2. Rond middernacht vertrokken onze schaakvrienden uit Zwolle huiswaarts en in Oasis werd nog even het glas geheven op de zege!
Op 8 april is de slotavond in Meppel en dan speelt MSV 2 tegen Schaakstad Apeldoorn! Bij een gelijk spel of winst is er zeker promotie en anders niet.

Hieronder ook het verslag van de coach van ZZS!

Ongeloof en teleurstelling overheersen na de wedstrijd tegen Meppel !!

Wat een onvergetelijke heugelijke avond had moeten worden werd inderdaad een onvergetelijke avond maar jammer genoeg in negatief opzicht. Nadat het begin buitengewoon goed was verlopen met name op de 1e 3 borden, spatte de kampioensdroom van het 1e op het eind van de avond aan de middelste borden uit elkaar..
Nadat eerst Emile op bord 2 een meer dan verdienstelijke remise uit het vuur sleepte tegen zijn hogere gerate tegenstander deed Rick even later op bord 3 hetzelfde, toen daarna op bord 1 ook nog Karel de volle winst pakte zag de toekomst er zeer rooskleurig uit, vooral ook omdat er op dat moment behalve op bord 4 nog niet zoveel aan de hand was. De sensatie leek steeds dichter bij te komen omdat laat op de avond Tonnie de 3-1 liet aantekenen in Zwols voordeel door zijn tegenstander in tijdsnood te kloppen. Maar wat er daarna gebeurde tart elke beschrijving, alle borden stonden onder tijdsdruk en wellicht daardoor kon het gebeuren dat zowel de borden 4, 5, 6 en 7 alsnog verloren gingen waardoor er uiteindelijk niets anders restte als een 5- 3 nederlaag. Uw verslaggever loopt nu toch al een aantal jaren mee in het schaak milieu, maar dit heeft hij nog nooit meegemaakt. Wellicht is het team nog niet klaar om de 1e klasse te acteren, want daar zijn dit soort partijen schering en inslag.
Het is te hopen dat de inmiddels weer min of meer herstelde teamleider zijn team weer snel op de rit krijgt om dan in de slotronde tegen de Combinatie alsnog de allerlaatste kans te pakken. Onnodig te zeggen dat uw verslaggever ook dan weer aanwezig zal zijn om alles op de voet te volgen.
Rest me nog om alle meegereisde supporters te bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun en hopelijk beseffen de spelers dat er juist tegenover deze mensen die de club onvoorwaardelijk steunen tijdens de slotronde iets goed gemaakt zal moeten worden.

Uw verslaggever,
RM

Op 8 april

Één reactie
  1. Wat een heerlijk verslag en wat een fantastische avond was het gisteren! Zowel met het 2e als met het 3e team! Kampen en Zwolle vonden hun Waterloo in Meppel.