MSV 2 wint met 3-5 in en tegen Zutphen!

Met maar liefst drie invallers is MSV2 er toch in geslaagd om te winnen tegen Zutphen! Straks een uitgebreid verslag van Willem Wijnstok.

En hier is Willem, die namen de hero’s van MSV 2 het volgende schrijft:

Zutphen was koploper en heeft een heel sterk team. Aan het eerste bord heeft Zutphen een speler van 2200+. MSV 2 moest op pad met drie invallers. Boen, Bas en Roelof Jan waren verhinderd en werden vervangen door Marc Evers, Harry en ik. Alexander had gekozen voor een tactische opstelling, zodat Marc Evers en Harry aan de hoogste borden moesten spelen, maar om Harry te citeren: “een MSV-er is bang voor niemand.”

Als eerste was ik klaar, mijn tegenstander maakte een rekenfout en kon een stuk inleveren. Hij gaf gelijk op. Even daarna maakte Marco remise met zwart, conform afspraak, en kon weer vertrekken naar Duitsland. Lang bleef het heel spannend, Marc stond heel behoorlijk tegen de 2200+ speler en Harry wist de zaak goed dicht te houden. Stefan had in de opening een loper geofferd op f7, maar het ging niet uit, al kreeg hij er drie pionnen voor. De partij van Alexander was niet te volgen, André stond eerst wat beter en toen opeens onder druk, Menno stond iets beter, kort en goed het kon alle kanten op.
Het was loeiwarm in de speelzaal, zodat iedereen met verhitte koppen zat en de truien uitgingen. Na bestudering van alle knoppen van de thermostaat wist ik de kachel aan het koelen te krijgen. Enige tijd later werd het erg koud. Helaas had iemand de beheerder er bij gehaald en ging de kachel weer werken, zij het niet meer zo erg als eerst.
Pas in het laatste uur vielen er beslissingen. De tegenstander van Stefan offerde een stuk terug voor twee pionnen, net toen de pionnenwals op gang kwam. Het resterende toreneindspel was niet te winnen. Remise dus.
Even later ging Marc toch de mist in. Iets te optimistisch spel werd afgestraft door een koningsaanval, waarbij Marc een kwaliteit moest offeren en het verschil in rating deed de rest.
André had de aanval afgeslagen en won een paar pionnen. De tegenstander probeerde nog wat, maar André haalde de vis binnen, liep met de e- en d-pion naar de zesde rij en kwam hiermee op de prachtige score van 4,5 uit 5. Vervolgens wist Menno zijn voordeeltje van sterk paard tegen slechte loper uit te buiten door een paar pionnen te winnen en door te lopen naar de achterlijn.
Alexander had de enige open lijn veroverd en wat voordeel. Toen zijn tegenstander een kleine combinatie over het hoofd zag in wederzijdse tijdnood won Alexander een kwaliteit en schoof het beheerst uit. Opeens stond het 5-2.
Harry hield alles dicht en kwam in een lopereindspel terecht. Helaas speelde hij het verkeerd, waardoor de tegenstander de h-pion kon winnen. Hierdoor verloor Harry. In de analyse achteraf bleek dat hij remise had kunnen maken. Jammer, maar helaas. Een eindslag van 5-3 voor ons, die zeker niet geflatteerd is. Er had zelfs meer in gezeten en dat met drie invallers. Marc en Harry hebben gevochten als leeuwen. Blij reden we naar huis!
Fragmenten uit deze wedstrijd in het volgende Nadenkertje.

Klasse 1B
Uitslagen ronde 5:
Zutphen Meppel 2 3 5
ZSG VSG 4,5 3,5
De Toren Arnhem 4 j De Cirkel 3 5
Schaakstad 4 Caïssa 3 5
Stand:
1. VSG 7 24
2. Zutphen 7 22,5
3. ZSG 7 22,5
4. Caïssa 6 22
5. MSV 2 5 19
6. Schaakstad 4 4 19
7. De Cirkel 3 16
8. De Toren 4j. 1 16
3 reacties
  1. Super inderdaad! Ik zag trouwens dat Marc ook een mooie ratingsprong heeft gemaakt van 20 punten. En André zelfs 50 punten, chapeau!

.