MSV 2 wint in Zwolle

Gisteren heeft MSV 2 de wedstrijd tegen ZZS! 1 in Zwolle gewonnen. Dat zijn altijd spannende wedstrijden, waarin het beide kanten op kan gaan. We moesten het stellen zonder teamcaptain Alexander, wiens oude schicht het begeven had in de sneeuw. Hij zit nog in het buitenland.

Ik mocht invallen als teamcaptain, maar de opstelling was al bepaald. Gelukkig was Henk Vosmeijer beschikbaar om in te vallen. Met enige vertraging gingen we van start, want de zaal moest na de jeugdtraining worden omgebouwd. Het werd weer een spannende wedstrijd. Na anderhalf uur was er weinig van te zeggen. Aan de meeste borden stond het gelijk.

Plots schoot Menno een zeldzame bok en blunderde een stuk weg. Dat was een flinke tegenvaller, aangezien Henk een mindere stelling had. Alwin stond een kwaliteit voor, Stefan had een plusje en ik stond een pion voor na een smerig trucje. Luit stond gelijk in een stelling waar geen doorkomen aan was.

De tegenstander van Menno maakte een nog grootere blunder en kon opgeven. Dat was een mooie opsteker. Luit had inmiddels remise. Ik raakte mijn pluspion weer kwijt en had een mindere stelling, doordat de stukken van de tegenstander veel beter stonden. Marco had inmiddels ook remise gespeeld, dat was een stelling waar ook niets van te maken was.

Alwin won eenvoudig en de tegenstander speelde door tot het bittere einde. Zo stonden we 3-1 voor, dat zag er goed uit. Helaas verloor Henk en even later ik ook. Zo stond het weer 3-3.

Bij Stefan was er geen doorkomen aan en na enig beraad werd hier remise gegeven. Alles kwam aan op Gerhard. Die had nog anderhalve minuut op de klok en zij n tegenstander vijftien, maar Gerhard bleef ijzig kalm. Omringd door toeschouwers bracht hij zijn tegenstander in het nauw met kleine plaagzetjes en opeens had hij beet en viel aan alle kanten binnen. Hiermee was de zege een feit, 4,5-3,5 voor ons.

Om kwart voor een was ik thuis en kon ik het resultaat mailen. De reactie van onze captain in het buitenland: ” top, fantastisch gedaan, kampioenschap komt in de buurt.“

Één reactie

Plaats reactie