MSV 2 wint weer

MSV 2 wint met 6-2

Gisteren heeft MSV 2 weer gewonnen. Denk en Zet uit Hattem was het slachtoffer. Door afwezigheid van Marco en Alexander vielen Harry en Henk Vosmeijer in. Gezien het verschil in rating werd een ruime overwinning verwacht. Daar zag het halverwege de avond niet naar uit. Toen de tegenstander van Stefan remise aanbood werd dat volgens de instructies van teamcaptain Alexander afgewezen. Ik vertelde dat die instructies waren “doorvechten tot de dood van de tegenstander! “.

Als toeschouwer kwam Bas van der Zwaag zijn oude team aanmoedigen. Hij speelt tegenwoordig met Heerenveen in de KNSB 3e klasse, maar ooit komt hij terug.

Boen won als eerste in een typische Boenpartij. Constant druk op de koning en dan toeslaan. Vervolgens won Henk in een partij die ik voor het Nadenkertje eens uitgebreid zal bestuderen. Na ingewikkeld geschuif met pionnen en dames was het opeens uit. Zo stond het 2-0. Vervolgens gaf Stefan gezien de klok toch maar remise. Gerhard schoof de tegenstander geroutineerd van het bord volgens het bekende recept van geen tegenkansen geven en de eigen stelling steeds beter maken. Inmiddels stonden we met 3,5-0,5 voor.

Mijn eigen partij was ook heel veel geschuif met een stelling die muurvast zat met de enige open lijn in mijn bezit. Toen ik eindelijk een tweede front had geopend kwam ik twee pionnen voor in een eindspel met torens en ongelijke lopers. Net toen ik dacht het punt in de knip te hebben blunderde ik een loper weg. De tegenstander stoomde met zijn enig overgebleven pion op naar de zevende rij en ik stond volkomen verloren. Na nog wat pesterige schaakjes van mijn kant gaf hij zijn vrijpion weg tot verbijstering van alle omstanders, die daarna uitgebreid vertelden hoe hij had moeten winnen.

Harry had een veelbelovend paardoffer op f7 gedaan, maar helaas de tegenstander wist alles te keepen en won uiteindelijk ook nog. Zo stond het tegen twaalven 4-2. Aan de topborden was de strijd nog hevig. Menno stond na veel gemanoeuvreer met torens en dames inmiddels gewonnen en schoof het eindspel bekwaam uit. Hij is ook al besmet door de Romantische School, want er kwam geweigerd Koningsgambiet op het bord.

Rienk stond heel lang een tamelijk nutteloze pion voor, maar won gestaag terrein. De klok van de tegenstander stond in de gevarenzone, maar ja elke zet levert 10 seconden op. Onder toeziend oog van alle aanwezigen, waaronder zijn vader, wist Rienk het uiteindelijk te winnen. Zowel Rienk als Menno hebben vier uit vier, hulde hiervoor.

Al met al een ruime zege. Nu afwachten wat Zwolle Zuid gedaan heeft.

Één reactie

.