MSV 3 verliest nipt in Apeldoorn

Vrijdag speelde MSV 3 uit tegen Schaakstad Apeldoorn 4, een team met 3 jeugdspelers in de gelederen. Het goede nieuws: we werden niet weggespeeld. Het slechte nieuws: we verloren wel. In de stand na vier ronde in groep 5i van de SOS-competitie staan we nu vierde (van de vijf).

Maikel:

Op bord 1 tegen de zeer jonge Katja, zij koos met zwart voor een zeer trage opening, waardoor het tot zet 15 gelijk op bleef gaan, toen kreeg ik de kans voor een aanval, waarin ik door een foutje werd gedwongen mijn loper in te ruilen voor twee pionnen. Haar koning was toen wel open en een paar zetten later had ik de optie voor eeuwig schaak voor remise, en na 20 minuten denken daarvoor gekozen door de lichte achterstand in materiaal. Helaas vertelt de computer me nu dat haar laatste zet een blunder was waardoor ik haar koningin kon winnen door een combinatie van 4 zetten. Dit was echter net iets boven mijn niveau!

Jacqueline:

Op bord 2 was het een treffen tussen twee schaakmoeders, die elkaar regelmatig tegenkomen tijdens de jeugdtoernooien waaraan onze kinderen meedoen. Erg leuk om elkaar nu ook eens als schakers te treffen. We waren aardig aan elkaar gewaagd, maar helaas trok ik aan het kortste eind. Ik was zo lekker aan het aanvallen dat ik geen zin had om te verdedigen toen dat eigenlijk wel verstandig was (verdubbelde torens op een open lijn). Door consequent de meest aanvallende zet te kiezen kon ik het nog redelijk lang volhouden en bleef het zelfs nog spannend, maar uiteindelijk had ik toch te weinig materiaal om overeind te blijven.

Wim:

Mijn partij op bord 3. Het antwoord op mijn opening was voor mij nieuw. Daardoor maakte ik de fout om 3 pionnen op rij te krijgen. Na een aanval op de dame vleugel afgeslagen te hebben, met een paard verlies, viel ik aan. Ik zag de aanval op de andere kant te laat. Dit leidde tot mijn ondergang. Wel weer iets geleerd.

Marian:

Mijn partij aan bord 4 ging eerst veel te snel. Ik vroeg aan mijn tegenstander om het wat rustiger aan te doen ook voor hem. Ik stond redelijk voor maar heb wel wat pionnen verloren kon promoveren maar moest wel toren daarvoor inleveren. Uiteindelijk gaf mijn tegenstander op want ik had hem bijna mat met mijn Dame en koning. De scheidsrechter was wel bijzonder aardig. Hij zei namelijk dat het al 20 zetten eerder afgelopen had kunnen zijn.

 

Plaats reactie