MSV 2-8 achter na halve wedstrijd

Vrijdag, 18 januari diende het 2de 8tal van MSV aan te treden tegen ZSG 2-8tal in Zwolle. Omdat men daar geen volledig 8tal op de been kon brengen werd op hun verzoek de wedstrijd in tweeën geknipt in tweemaal vier spelers. Volgende week vrijdag worden er dus nog vier wedstrijden gespeeld. Nu vertrokken Luit, Marrit, Henk Twerda en ik naar ZSG, die sinds kort in een nieuwe locatie speelt.

Luit speelde op bord 1, Marrit op bord 3, Henk op bord 8 en ik op bord 4. Nadat de strijd gestreden was, hadden we 1,5 punten verzameld. Luit kwam slecht uit de opening, maar wist na een flinke strijd toch nog een half puntje te pakken.

Marrit speelde met wit en kreeg van de tegenstander een Siciliaanse opening voorgeschoteld en stond aan het eind met lege handen. Ze heeft het advies van Roel Donker gevolgd om niet te positioneel te spelen en speelt de laatste tijd met wit daarom geen d4 meer maar e4. Helaas pakte dit voor haar verkeerd uit.

Henk verweerde zich kranig maar in het praktisch gelijke eindspel van het paard tegen de loper van Henk, bleek het paardje toch te sterk. Zelf wist ik na een flink heen en weer geschuif m’ n tegenstander mat te zetten.

Aan het andere 4tal, Willem, Martijn, Sibbele en Frank, de schone taak om volgende week voor de winst nog minimaal drie punten te pakken. Succes gewenst; we rekenen op jullie!!

Plaats reactie