MSV 5 doet zichzelf tekort

Vrijdagavond 17 januari in de auto voor een thuiswedstrijd in Apeldoorn tegen het jeugdteam van de Schaakmaat. Een jeugdteam speelt altijd thuis (hebben we vorig seizoen met het 6e team kunnen merken). We waren nog niet bij Staphorst en Wiecher wilde het even over de opstelling hebben.
Na 3 nederlagen met 6-0 moesten er vanavond toch wel wat bordpunten worden gehaald.
Met, zoals hij dat noemde, “de kanonnen” Anne Bert en Henk erbij moest dat toch wel lukken. Wiechers eerste opstelling was de omgekeerde rating opstelling, dus de speler met laagste rating op bord 1 en met de hoogste rating op bord 6. Dit leek Piet en Henk toch niet helemaal een goed idee.
Na enig overleg waren we uit de volgorde: Frank, Otto, Wiecher, Henk, Anne Bert, Piet.
Dus wel een tactische opstelling en we gingen er vanuit dat de tegenstander met een “normale” opstelling zou komen. Dat bleek later ook het geval te zijn.

De wedstrijd zelf dan: binnen het half uur was Wiecher klaar op bord 3. Pff, dat geeft de burger moed. Binnen een minuut was de voorsprong alweer weg want Piet verloor zijn dame. Zelf stond ik na 8 zetten al een stuk voor, Anne Bert ging goed, dus zag het er goed uit. Wie weet 3-3 ??
Frank en Otto verloren zo’n beetje tegelijkertijd, Anne Bert stond steeds beter en mij voorsprong werd wat minder. Dus er moest nog even hard gewerkt worden.
Toen Anne Bert via de linkervleugel met zijn pion kon doorlopen was de 2e winstpartij binnen.
Alleen mijn partij nog bezig met ieder 1 pion, mijn tegenstander een paard en ikzelf een toren. Dat moet dan toch mogelijk zijn denk je dan, alleen wel steeds goed opletten dat het paard niet zo’n rot trucje kan uithalen. Deed ik ook, maar bij één zet niet en hopla, weg toren. Nog even door geploeterd maar mijn jeugdige tegenstander speelde het goed uit.

Bijna was het eerste wedstrijdpunt binnen. Maar aan bijna heb je niets. Wel is in ieder geval die hatelijke 0 qua bordpunten verdwenen. Wie weet kunnen we er nog wat bij sprokkelen tegen de Zwolse ploegen.