MSV 1 wint in Amsterdam! Weg naar kampioenschap ligt open!

Op zaterdag 4 februari stond de belangrijke schaakwedstrijd Caissa 3 – MSV 1 op het programma, op papier de twee sterkste teams uit de derde klasse B van de KNSB, MSV vertrok naar Amsterdam in de sterkst mogelijke opstelling en dat is dan dus inclusief de twee Hongaarse dames Julianna en Zsuzsanna Terbe uit Boedapest, die op vrijdag al bij Sibbele en Mathilde in Meppel gearriveerd waren.

Enkele toppers van MSV wonen in Amsterdam en dus hadden die eigenlijk ook een thuiswedstrijd. de rest kwam gezellig per trein dwars door het totaal kaalgevreten en desolate gebied van de Oostvaarders Plassen. Non-playing captain Sibbele en redacteur van het clubblad, Willem Wijnstok, vergezelden de spelers.

Na een uur spelen stonden enkele spelers van Meppel prima en de rest gelijk, geen verontrusting dus. Grootmeester Dennis de Vreugt won als eerste dachten we, maar Zsuzsanna Terbe met zwart op bord 8 was hem te vlug af, 0-1. Vervolgens boekte Rienk van der Berg een verdienstelijke remise met zwart en toen bracht Dennis zijn punt dus binnen met als gevolg: een comfortabele voorsprong van 0,5 tegen 2,5.

devreugt01-fl

Alleen zijn vrouw en kinderen gaan boven schaken bij Dennis ………….

Julianna stond goed leek het, maar kwam ineens in de problemen en Bas de Boer kwam ook in zwaar weer terecht, maar het was Roel Donker die scoorde voor Meppel en het was ineens 0,5 – 3,5. Bas de Boer verloor inderdaad en even later verspeelde Micha Jans zijn stelling en de stand was ineens 2,5 – 3,5. Vervolgens ging de tegenstander van Richard door de vlag en Julianna verloor haar wedstrijd en zo was daar dan de eindstand van 3,5 – 4,5. Uiteindelijk een nipte overwinning, maar wel een heel belangrijke. Pallas Deventer staat nog op twee punten en is de naaste concurrent, maar de Spassky’s en Caissa 3 zijn nu wel uitgeschakeld voor de titel, terwijl ze alle twee nog tegen Pallas spelen. Het programma van MSV is op papier veel eenvoudiger en daarom ligt de weg naar een kampioenschap en promotie helemaal open voor MSV, maar…. juist ja: papier is gewillig, er moet eerst nog wel gewonnen worden.

Tevreden ging de schaakploeg van Meppel na afloop uit eten en rond elf uur ’s avonds arriveerde het blije team weer in Meppel.

Zsuzsanna Zsuzsanna scoorde een belangrijk punt voor MSV!

Uitslagen in klasse 3B:

WSG Winterswijk – De Toren Arnhem 2       4½ – 3½

SG Max Euwe 4 – DSG Pallas              2  – 6

Almere 2 – HSP/Veendam             3  – 5

Spassky’s – Zevenaar                4  – 4

Caissa 3 – MSV                     3½ – 4½

Stand:

1. MSV   11
  2. DSG Pallas 9
  3. Caissa 3 7
  4. HSG Veendam 7
  5. Spassky’s 7
  6. WSG Winterswijk 7
  7. Zevenaar 7
  8. De Toren Arnhem 2  3
  9. Almere 2   2
  10. SG Max Euwe 4    0
  1. Leuk verslag Sibbele met verfrissende foto’s! Onderstaande tekst stond aan het begin van het seizoen na ronde 1op de website van Caissa Amsterdam. Ik ben benieuwd naar hun verslag van afgelopen zaterdag.

Caissa 3 op weg naar de titel?
    Caissa 3 had het goed voor elkaar zo leek het in de- ietwat optimistische – voorbeschouwing: lekker in de (zwakke) klasse 3B, een flink rating overwicht, het kampioenschap een formaliteit. Maar vlak voor het nieuwe seizoen kwam opeens de opstelling van MSV (de Meppeler Schaakvereniging  wie kent ze niet) door: 1 GM, 1 FM en 2 WIM’s en een gemiddelde rating van 2150!

2. Hartstikke mooi. Op naar de 1e klasse! 😉

@abtenkate: eeeh, hoezo?? Je gaat toch op een schaakclub altijd voor prestatie….