Bezoek uit Almen……

Almen, waar ligt dat? Drie dagen geleden wist ik het ook niet maar nu weet ik dat het op ongeveer anderhalf uur gaans in de buurt van Lochem ligt. Schaakclub ‘Ons genoegen’ komt er vandaan. En daar speelde MSV IV tegen (weet u trouwens dat er ook nog een christelijke schaakvereniging ‘Ons Genoegen’  bestaat – het schijnt dat de leden door de dominee getraind worden! Zie je nog mogelijkheden Luit?)

Ik vreesde dat Ons Genoegen  niet ons genoegen zou worden gezien het feit dat hun gemiddelde rating, zo had Theo mij verteld, torenhoog uitsteekt boven ons gemiddelde.

Weliswaar had ik mijn team goed getraind – ik ga liever niet door het leven als Guus Hiddink- maar toch vreesde ik een bijna onontkoombare nederlaag. Deze angst resulteerde erin dat ik mijn eigen partij na enkele zetten volkomen onnodig verknoeide.

Maar gelukkig mijn teamgenoten presteerden heel wat beter! Ton Staarink die de zieke Frank Thuring verving, leek lange tijd verloren te staan, maar in de laatste minuten van de partij vond hij zijn oude vorm terug en hij won toch nog. Bjintze knokte hard, zat dicht bij remise, maar verloor uiteindelijk wel. Anne-Bert, mij warm aanbevolen door Sibbele nadat Anne-Bert gisteren ook al voor MSV-III had geschitterd, scoorde een belangrijk half punt.

Henk Twerda was, zoals bijna altijd bij externe wedstrijden, goed voor een heel punt. Theo tenslotte doet het momenteel op alle fronten goed en zo ook op 15 oktober. Resutaat 3 ½ – 2 ½ voor MSV-IV. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst in onze poule.

Leo Bosma

De individuele resultaten: