Wiecher redt op heroïsche wijze eer voor MSV 4

Meppel 4 verliest van Denk en Zet/O&O 3

Op deze herfstachtige avond togen de strijders van Meppel 4 naar Hattem.

De club speelt alweer op een nieuwe locatie, (worden ze er overal uitgegooid?) een rommelige kantine van een basisschool.

Het werd helaas (weer niet) wat we ervan hoopten en we werden met 4-2 verslagen.

Aanvankelijk leek het nog wat te worden nadat Cor Panhuis op bord 5 en Leo Bosma op bord 6 remise speelden. Cor was er wel tevreden mee en Leo kon er helaas, ondanks zijn royale tijdsvoorsprong, toch ook niet meer van maken.

De derde partij van Theo Pereboom op bord 4 werd verloren. Theo verloor een stuk en kon daar niets tegenoverstellen en gaf later op.

Ko Scheele speelde op het 2e bord een leuke pot. Ondanks zijn kwaliteitsachterstand had hij redelijk spel maar uiteindelijk trok hij toch aan het kortste eind.

Zelf speelde ik weer op bord 1 (een hele eer!) een gelijk opgaande partij tot het moment dat ik bij een grote afruil een stuk minder had dan mijn tegenstander. Het ging daarna snel bergafwaarts en ik gooide de handdoek (die ik vanwege het slechte weer maar mee had genomen) in de daarvoor klaarstaande ring.

Achteraf bleek de eerste bord speler van Denk en Zet 450 ratingpunten meer te hebben, dus waar hebben we over???!

De eer werd laat op de avond door Wiecher Horzelenberg op bord 3 gered. Onder belangstelling van alle nog aanwezige schakers zette hij zijn tegenstander dusdanig onder druk dat deze (beide spelers hadden weinig tijd over) door de vlag ging.

Na afloop bleek dat de wedstrijdleider niet wist hoe de bonus 10 seconden op de klok ingesteld had moeten worden, zodat we toch nog voor middernacht thuis waren.

Ik denk dat we de volgende keer Bjintze Bakker maar als supersub moeten inzetten, om toch maar weer eens te winnen!  Anders zal het wederom een zwaar jaar worden voor het vierde!

Piet Nieuwenhuizen