De vier kanonnen die wonnen!


Bas, Menno, Fokke en Rienk, de vier podiumkandidaten voor dit seizoen waren er alle vier en dat heeft de rest geweten. De vier kanonnen wonnen!

Bas won met zwart van Martijn, die zijn uiterste best deed en lange tijd wel wat tegenspel kon bieden, maar uiteindelijk stonden de stukken van Bas beter en kreeg hij steeds meer voordeel tot het schip van Martijn naar de diepte verdween.

Willem maakte een foutje tegen Rienk en dan kun je het zeker niet winnen van deze schilderachtige kanjer. Rienk won met twee vingers in de neus en Willem was erg koest deze avond.

Fokke won regelmatig van Henk Twerda die zich via zijn prachtige prestatie bij zomeravondschaak geplaatst had voor de A-groep, maar het daar moeilijk heeft tegen een matador als Fokke.

Menno schoof ook aan deze avond en als hij regelmatig komt dit seizoen dan doet hij natuurlijk mee voor de prijzen. Hij speelde tegen Harry, die geen schijn van kans kreeg en voor zijn doen vroeg klaar was.

Waren er remises deze avond? Nee, geen sprake van!

Marrit speelde een goede pot tegen Henk V. en ze kon om half elf het punt noteren, chapeau. Alexander begon vorige week met remise, maar nam zich nu voor om te winnen en dat deed hij. Wiecher werd uiteindelijk van het bord gedrukt ondanks de start met de witte kleuren.

En dan waren er nog Sibbele en Luit in deze groep. Zij vlogen elkaar in de haren in een echte Siciliaan en Luit kwam op zijn aanvalsvleugel twee pionnen voor, maar dat gaf Sibbele de kans om op de koningsvleugel een aanval te lanceren en zijn stukken stonden plots veel actiever. Luit liet zich echter van zijn goede kant zien en verdedigde subliem en wist zijn dame uiteindelijk weer terug te brengen in de strijd. Toen hij ook nog via een kwaliteitsoffer een flinke ruil wist te forceren was het pleit snel beslecht. Sibbele had geen spel meer en moest de vlag strijken.

Bas en Fokke zijn nog ongeslagen en Sibbele en Henk V. smachten nog naar de eerste punten.

De uitslagen van 1.2

Martijn – Bas 0-1

Fokke – Henk T. 1-0

Menno – Harry 1-0

Willem W. – Rienk 0-1

Wiecher – Alexander 0-1

Henk V. – Marrit 0-1

Sibbele – Luit 0-1

De stand na 1.2

1. Bas en Fokke 2

3. Menno, Rienk, Stefan, Alexander en Marrit 1,5

8. Martijn, Harry, Luit, Frank, Gerhard en Henk T. 1

14. Willem W., Lennart,Wiecher en Piet N 0,5

18. Henk V. en Sibbele 0

Plaats reactie