Fonkelende start competitie in groep A

De interne competitie van de MSV kende afgelopen dinsdagavond een denderende start in poule A. Er werden daar 8 partijen gespeeld en er was geen enkele remise bij aan het einde van de avond!

Sensationeel was de partij tussen Bart en Roeland. Laatstgenoemde kwam een kwaliteit achter, maar kreeg daardoor wel goed spel en Roeland had kunnen winnen, als hij mat in één niet over het hoofd had gezien…… nu won Bart toch nog door hem mat achter de paaltjes te geven!

Thieu hield het exact 20 zetten vol tegen Boen en ging toen kopje onder in de aanvalsgolven. Boen was nog wel zo aardig om Thieu uit te leggen waar hij in de fout was gegaan.

Ger en Harry speelden een mooie partij en hielden elkaar lang in evenwicht. Uiteindelijk wist Harry aan het langste eind te trekken.

Bij de twee kanonnen Fokke en Roel was het pleit redelijk snel op de avond beslecht. Fokke trapte in een val en moest de nul incasseren.

Luit Oomkes was deze avond uiteindelijk d winnaar tegen Martijn, maar had daar wel een cadeautje voor nodig van zijn tegenstander.

Mooi  en loepzuiver was de zege van Bjintze op Ko. Bjintze kwam materiaal voor, maar Ko kreeg het spel. Met een prachtig torenoffer wist Bjintze de angel uit de aanval van Ko te halen en hij liet de stelling van zijn verbaasde tegenstander als een ruïne achter.

Hans Mosterman is al jarenlang lid, maar was lange tijd donateur i.p.v. speler! Nu is hij terug in A en hij beheerst het spelletje op de 64 velden nog wel, maar vond in Menno een zeer sterke tegenstander. Zijn eerste punt moet dus even wachten.

Frank en Alexander speelden de langste partij. Frank promoveerde op de valreep nog naar A dankzij zijn prachtige prestaties tijdens het zomerschaak, waar hij de beste B-speler werd. Hij verloor wel van Alexander deze keer, maar zal zeker wel gaan scoren in deze A-groep.

Uitslagen groep A eerste periode ronde 1
Thieu Valens Boen Tan 0-1
Ger Westra Harry Besselse 0-1
Bart Davids Roeland Heeres 1-0
Frank Thuring Alexander van Setten 0-1
Fokke Jonkman Roel Donker 0-1
Luit Oomkes Martijn Dijkstra 1-0
Bjintze Bakker Ko Scheele 1-0
Hans Mosterman Menno van Koningsveld 0-1
Één reactie

.