Frank Thuring knikkert Henk Vosmeijer uit het bekertoernooi!

Bekerwedstrijden hebben vaak iets speciaals en dat was ook nu weer het geval. Na twee partijen was het 1-1 bij Henk tegen Frank, maar ook bij Roeland tegen Thieu en  “beest” Bart tegen “ijzeren” Willem! Uiteindelijk wonnen Frank, Bart en Roeland het vluggeren en gaan zij door naar de tweede ronde. Martijn won fraai van Ger met 0-2. Bjintze en Alexander hadden te weinig in te brengen tegen respectievelijk Gerhard en Roel.

Fokke won netjes met 2-0 van Stefan.

Uitslagen eerste ronde    bekerA:
Alexander Roel 0-2

20 Micha       Jans 1
21 Hans       Mosterman 1
22 Frank       Thuring 1
  1. Het klopt niet helemaal. Bij de partij van Thieu en mij werd het snelschaken ook remise. Bij sommige andere partijen ook geloof ik. Ik won uiteindelijk na strafschoppen.

2. Voor de competitie is bepalend wat de uitslag is na de twee partijen van 45 minuten p.p. Voor de beker is bepalend wie er uiteindelijk wint, eventueel na strafschoppen. Het klopt dus wel wat Sibbele gedaan heeft.

3. De nieuwe regels spreken van ‘OSBO’-wedstrijden. Natuurlijk kan dat na 6 november nog OSSBO of NOSBO competitiewedstrijden worden, maar in ieder geval geen KNSB-wedstrijden. Dat lijkt me in ieder geval ook wel zo zuiver.

4. Ik zal op de club morgenavond alles even nakijken. Afgelopen week had ik de computer niet thuis. Het kan zijn dat Andre gelijk heeft. Die kans is zelfs erg groot hem kennende….