Jacqueline in bekerthriller tegen koploper Dick uiteindelijk onderuit

Gisteravond begon het bekertoernooi met de loting die verricht werd door erelid Piet Nieuwenhuizen. Hij toverde een mooie paring tevoorschijn uit de bokaal met namen, die klaar was gezet door Bas en Martijn.

Jacqueline trof de koploper uit B, ons nieuwe lid Dick Metz. Na twee reguliere partijen was het 1-1 en ook het snelschaken werd op fantastische wijze 1-1. Uiteindelijk won Dick pas in de beslissende Armageddon: wit 5 minuten en die moet winnen, zwart 4 minuten en die heeft aan remise genoeg.

Martin boekte een nette remise tegen Piet H. maar verloor de tweede partij.

Cor was een maatje te groot voor Wim en hij won beide partijen. Ko won ook twee keer en wel tegen Willem. Zeer fraai was Otto bezig, want hij vloerde niemand minder dan Bjintze. Harald was te sterk voor Robin en scoorde ook een 2-0.

Voor de competitie betekent dit dat winst na twee reguliere partijen een punt oplevert. Zijn de twee reguliere partijen in 1-1 geëindigd dan is het remise.

De uitslagen van deze ronde worden pas ingevoerd aan het einde van de periode om het indelingssysteem niet op hol te laten slaan.

Uitslagen:

Cor – Wim 2-0

Ko – Willem 2-0

Martin – Piet H. 1/2 – 11/2

Bjintze – Otto 0-2

Robin – Harald 0-2

Jacqueline – Dick 1-1, 1-1, 0-1

 

Plaats reactie