Menno mept Rienk uit het bekertoernooi!

Gisteravond was er de start van de derde periode van de onderlinge competitie en er werden ook wedstrijden voor de beker gespeeld. Een druk programma dus voor wedstrijdleider Sibbele om alles weer in de computer te krijgen voor een indeling.

In het bekertoernooi won Menno fraai van ploeggenoot Rienk en Luit was deze avond een maatje te groot voor Harry. Martijn wees Roeland duidelijk terug en clubkampioen Roel wees Bart terug op zijn plaats.

In het toernooi naast deze vier zijn nog: Gerhard, Fokke, Frank Thuring en Alexander, die pas geleden een herkansing won tegen Boen.

Loting voor de kwartfinale:

Gerhard – Fokke, Alexander – Roel, Luit – Frank T. en Martijn -Menno

Voor de competitie werd ook nog gespeeld:

Frank Bas 0-1
Sibbele Wiecher 1-0
Alexander Willem 1-0
Ton Henk V. 0-1
Susanti Piet N 0-1

Bas won keurig van Frank en Alexander was Willem weer eens de baas. Willem wist vele korte juweeltjes aan een ketting te rijgen tegen Alexander, maar die kwam gisteravond met een opening waar Willem van baalde. Uiteindelijk wist Alexander na een lange zitting het punt te pakken en dat werd natuurlijk even gevierd aan de bar!

Susanti verslikte zich compleet in Piet in de bekerronde voor B en Henk V. was te sterk voor de met de witte stukken spelende Ton.

Vechtschaak vanaf de opening bij Sibbele en Wiecher. Sibbele offerde reeds op zet zeven een volle loper om mooi aanvallend spel te kunnen spelen en Wiecher moest al zijn tijd gebruiken deze avond om de ontketende witte stukken te temmen. Dat deed hij echter prima en al had hij soms bijna geen zetten te spelen, omdat hij vrijwel geheel klem stond, toch wist hij het droog te houden. Sibbele kwam zelfs met een dameoffer op de proppen om daarna met drie lichte stukken mat te kunnen geven, maar hier ging Wiecher niet op in. Als een Houdini wist hij zich uit zijn boeien te bevrijden en in het eindspel kwam hij zelfs gewonnen te staan. Dat is een vast gegeven las de offeraar zijn aanval niet weet te verzilveren, maar helemaal op het einde van de avond ging Wiecher roemloos door de vlag en dus de tijd. Het was half twaalf geweest en Sibbele won dus toch nog. Gelukkig toch een halfje voor Wiecher, omdat hij in B speelt.