Nieuweling Dick fier aan de leiding

Dick Metz doet het uitstekend in de B-groep, hij won voor de tweede keer en gaat alleen aan kop. De speler van Pegasus, die in Meppel is komen wonen wist Bert te verschalken en dan kun je dus wel schaken.

Sibbele mocht deze avond nog een nieuweling verwelkomen: Robin Schipper. Hij speelde al eens mee bij zomerschaak en begon nu met een plusremise tegen Willem Spijkers, onze nestor die deze avond zelfs een scheidsrechtersdiploma uitgereikt kreeg, een unicum in ons land lijkt me. Hulde Willem.

En dan was daar Cor. We waren allen blij dat hij na een tijd van ziekte weer in ons midden is. Gelukkig is hij het schaken nog niet verleerd en helaas voor Wim, maar die was het slachtoffer.

Otto probeerde het wel tegen Piet H. maar kwam steeds slechter te staan en verlies was onafwendbaar.

Harald deed van zich spreken door een zege op Ad. De pas op zichzelf wonende Harald liet zich dan ook samen met zijn volle punt keurig per taxi naar huis vervoeren.

Bjintze liet geen spaan heel van Marian, aldus Marian tegen de wedstrijdleider. Net als Willem kreeg ook Bjintze het scheidsrechtersdiploma uitgereikt en zo heeft Sibbele er twee zeer ervaren assistenten bij binnen onze club.

Uitslagen 1.2

Bert – Dick 0-1