Piet stunt tegen Stefan!

In de A-groep was een opmerkelijke uitslag in ronde acht: Piet speelde een mooie remise tegen Stefan. Reden voor barman Eric om Piet op de foto te zetten met een beker, laat op de avond! Ik wil u de foto niet onthouden natuurlijk en Piet was echt blij met de zwaarbevochten remise.

                              

De bedwinger van GM Jordan van Foreest, onze eigen Fokke Jonkman, waar we al zo trots op waren vanwege zijn sympathieke uitstraling en mooi schaak, bedwong nu Alexander van Setten en Rienk vloerde Willem twee keer voor de beker. Rienk en Fokke zijn in achtervolging op Bas de Boer, die er een keer niet was. Zeer opmerkelijk, maar school gaat natuurlijk voor of zou er een meisje in het spel zijn opperde iemand aan de bar. W e wachten af…

Marrit gaf halverwege een mooie partij ineens een toren weg tegen Harry en gaf op. Ze was bovendien stukken aan het uitzoeken met haar moeder en Jacqueline ( zie foto ). Dit leidde haar vast af. De aanwezigen, waaronder ook andere sporters dachten echt dat die schakers gek waren geworden, want ze hoorden over dikbuikige pionnen,rondhoofdige dikbuikpaarden,kleinpuntige lopers, puntige koningen, torens met cirkeltjes, obesitasstukken enzovoort…..Vroeger zaten Sibbele en Willem Spijkers zo in het bovenzaaltje van Oasis en nu de dames dus bij Ankie gewoon in de barzaal haha. Materialenman Theo kan er blij mee zijn, want die verdiende wel een steuntje in de rug! Sibbele, Gerhard, Willem en Lennart zetten bovendien ook alle kasten op de goede plek en zo nestelen we ons definitief goed bij Ankie denk ik. Voortaan staat een kleine kast in het linker kamertje met twintig schaaksetjes, twee koffers met twintig klokken en notatieboekjes.

Terug naar de competitie in groep A, want die is met nog een ronde te gaan superspannend! Leo verloor van Gerhard, die wel veel meer tijd verbruikte en Henk V. ging kansloos ten onder tegen Wiecher, die nog lang bleef om zijn zege te vieren en dat niet alleen, hij lijkt zich ook definitief veilig te hebben gespeeld.  Leo, Piet, Henk en Ko strijden tegen degradatie komende week. De rest lijkt echt veilig. Tot slot speelden Lennart en Sibbele remise. Beide spelers speelden de Wolga goed, maar door een onnauwkeurigheid verloor Lennart een pion achter, terwijl Sibbele het gambiet speelde! Lennart bood remise aan en Sibbele accepteerde het, want dan konden ze mooi even met de kasten aan het sjouwen. Sibbele had daar zelfs een “hondje” voor meegenomen uit IJlst.

De uitslagen:

Alexander – Fokke 0-1

Lennart – Sibbele 1/2

Rienk – Willem 2-0 ( beker )

Marrit – Harry 0-1

Gerhard – Leo 1-0

Wiecher – Henk V. 1-0

Piet N. – Stefan 1/2

De stand:

  1. Bas de B. en Fokke 6,5
  2. Rienk 5,0
  3. Sibbele, Lennart, Alexander en Harry  4,5
  4. Gerhard en Wiecher 4,0
  5. Willem, Marrit en Stefan 3,5
  6. Luit en Frank 3,0
  7. Henk, Leo, Ko en Piet N. 2,5

 

Plaats reactie