Wie gaat Bas afstoppen?

Bas de Boer steelt voorlopig nog de show op de clubavond. Nu won hij van niemand minder dan Menno van Koningsveld, vorige jaar de nummer twee in de eindstand van de clubcompetitie. Dat niemand meer veilig is voor deze jongeman moge nu wel duidelijk zijn!

Intussen gaat Rienk alleen aan de leiding na een fraaie zege op Gerhard Pauptit. ย Willem en Stefan handhaafden zich keurig in de subtop. Fokke had het erg moeilijk tegen Sibbele deze keer, maar won uiteindelijk toch nog.

Henk V. en Thieu wonnen belangrijke duels tegen Frank en Bjintze en zijn voorlopig veilig.

Uitslagen:

22 Luit Oomkes 1
23 Piet Nieuwenhuizen 1
24 Bjintze Bakker 0

1. Misschien kunnnen de overige leden ook een training van Roel krijgen en indien dit al gebeurt kunnen de data hiervan ook op de website/jaarkalender komen? Hopelijk kan bas zo gestopt worden lol….. Misschien kan er van tijd tot tijd een opening besproken worden ?

2. Oproep:
    Beste schaakvrienden ๐Ÿ™‚ Afgelopen dinsdag kwam ik in een eindspel terecht waarbij ik alleen nog een toren had en mijn tegenstander een toren en pion. Ik merkte tijdens het spel dat ik theorie tekort kom hoe je in deze situatie met alleen een toren remise kunt spelen. Heeft iemand een boekje over toren eindspelen of kan iemand mij dit uitleggen? Helaas ben ik er volgende week niet, maar je kunt mij ook hierover e-mailen.

3. Hoi Bas en Frank,

Dankjewel voor jullie reakties.@frank: heb wel wat boekjes over eindspelen in het algemeen. Misschien samen er een keer naar kijken op de dinsdagavond voor het
    schaken? Voor mezelf is het eindspel ook niet altijd gesneden koek.

@Bas. kom binnenkort wel een keertje kijken om er wat van op te steken. Weet niet of ik er dinsdag al ben.

4. Ik heb wel een eindspel boek (van Roel).
    Anders kunnen we je op dinsdag ook wel helpen.

5. Zo, nu weer van Menno gewonnen! Dat gaat lekker Bas. Ze tellen niet mee voor de KNSB rating, deze potjes, maar dat komt heus wel een keer goed met die rating. Dit zijn geen gelukjes meer ๐Ÿ™‚ Ook een leuke opsteker voor Roel, de trainingen werpen blijkbaar zijn vruchten af.

Frank, Dvoretsky schrijft mooi over eindspelen, het boek ‘Dvoretsky’s Endgame Manual’ is wel een aanrader. Wel een pil hoor, heb het zelf ook nog niet gelezen, alleen stukjes. Hij schrijft heel duidelijk, en heeft goed nagedacht over wat belangrijk is om te onthouden, welke kennis van pas kan komen tijdens het spel.

6. @Frank, ik heb een heel groot aantal ebooks over schaken en daar zitten ook een paar fijne boeken over het eindspel in. Maar ik heb je email adres niet dus als je die doorgeeft komen ze jouw kant op. (bazzje@yahoo.com is de mijne).

7. @richard 2-10-2014 om 22:17
    gefeliciteerd met je 1000ste post ๐Ÿ™‚
    Niet alleen een persoonlijke mijlpaal maar voor de gehele club natuurlijk ook ๐Ÿ˜›