Zo kinderen, zo moeder

Gisteravond liep ik rond negen uur langs het uitslagenblok en daar zag ik al twee eentjes voor Eva en Florian, ze hadden alle twee al gewonnen van respectievelijk Ko en Luit. Ko kreeg een nul via zijn eigen spel, dat Eva ook speelt: aanvallen en zien waar het schip strandt.

Later op de avond merkte Piet N. op dat Jacqueline haar goede spel zeker van haar kinderen heeft. genetisch werkt dat andersom, maar laten we maar stellen dat ze geïnspireerd werd door haar kroost. Ze stond een volle toren achter tegen Piet, maar vocht knap terug.

In een “Chinese” opening kwamen Piet H. en David remise overeen toen het eindspel naderde. Davis was daar terecht erg blij mee, Piet was genereus. “Hij heeft goed gespeeld en verdient een halfje”, sprak Piet na afloop.

Bjintze won keurig van Maikel en revancheerde zich voor zijn nulletje van vorige week tegen Willem. Willem ging nu kopje onder tegen Ruben, die nauwkeurig speelde en hard toesloeg toen het kon. Verder nog een remise bij Leo en Bert, die alle twee tevreden leken.

De uitslagen van de laatste ronde:

Eva – Ko 1-0

Florian – Luit 1-0

Bert – Leo 1/2

Willem S. – Ruben 0-1

Bjintze – Maikel 1-0

David – Piet H. 1/2

Piet N. – Jacqueline 0-1

Eindstand periode:

  1. Eva en Florian 6
  2. Leo 4,5
  3. Bert en Wiecher 4
  4. Cor, Luit, Ruben en Bjintze 3,5
  5. Willem S., Maikel en Jordy 3
  6. Piet H., David, Jacqueline, Marian, Otto en Martin 2,5
  7. Wim en Saskia 2
  8. Piet N. 1