Jeugd : NJC, Grand Prix, Open NK teams

Dit weekend is er weer flink geschaakt door de Meppeler jeugd. Vrijdagavond werd de aftrap gegeven in het Groningse Ten Boer van de Noordelijk Jeugd Competitie. Hier doen 10 teams aan mee vanuit Groningen, Friesland en Drenthe. Meppel doet hier voor het eerst aan mee met een sterk team en mocht de 1e ronde aantreden tegen een jeugdig team uit Gorredijk. Meppel won netjes met 3-1 waarvan Marrit het beslissende punt binnenhaalde na eerst een dame achter te hebben gestaan! De volgende ronde van de NJC is op vrijdag 1 november in de stad Groningen.

De volgende dag was er gelijk weer een groot toernooi. Namelijk een hele middag schaken op het 1e Grand prix toernooi van de nosbo/fsb, weer in Ten Boer! Hier deden maar liefst 96 kinderen aan mee. Vanuit Meppel deden hier Wessel, Marrit en Leon aan mee. Marrit speelde een uitstekend toernooi. Ditmaal gaf ze geen cadeautjes weg en behaalde ze met 4,5 punt uit 5 wedstrijden de 1e plek in haar sterke groep. Een puike prestatie van deze jonge, slimme meid.

Wessel trad in een groep lager aan en belande precies in de middenmoot met 3 punten. Het lijkt dat Marrit een beetje wegloopt bij Wessel, maar dat mag ook Wessel is 3 jaar jonger!    Leon zat ook lekker te schaken en scoorde in zijn groep 4 punten en werd zo 3e in zijn groep. Vermoeid en voldaan kwamen ze weer aan in Meppel.

De volgende dag moesten Marrit en Wessel  weer vroeg uit de veren.  Het Open Nederlands Kampioenschap Rapid voor jeugdteams stond te beginnen. Meppel deed mee met Marrit, Wessel, Leonardo en Florian. Een zwaar toernooi waar we vooral ervaring wilden opdoen en we sinds lange tijd weer met een jeugdteam aan een NK deelnamen. De jeugdigen zetten er een nette prestatie neer door knap in de middenmoot te eindigen. Marrit scoorde aan het zware 1e bord een uitstekende 4 uit 7. Wessel en Leonardo behaalden netjes 3 uit 7 en Florian sloot de rij met 2 uit 7. Een hele ervaring rijker en we hebben kennisgemaakt met de topclubs van Nederland. Nu lekker slapen er morgen weer “fris” naar school.

1. En Rienk bedankt! Geweldig zoals jij je inzet voor de jeugd.
    Je hebt de ‘jeugdafdeling’ weer aardig ‘op poten gezet’.