Marrit haalt uit in Haren!

Mooi verslag waarin o.a.  de 10-jarige Marrit Adema won van de routinier Leon Steijver :

In de tweede ronde van de Postillion Haren Challenger werd weer strijd geleverd dat het een lust was. En weer waren er een aantal (grote) verrassingen. Zo won de 10-jarige Marrit Adema in een spannende partij tegen Leon Steijvers. Leon speelt veel toernooien en heeft veel ervaring. Hij heeft een rating van >1500, terwijl Marit’s rating nog onder 1000 ligt. Maar zoals bekend is de rating van een jeugdspeler slechts een moment in tijd. Veelal is de speler als veel sterker een paar maanden later.
U kunt de partij naspelen (link)en dan zult U zien dat Leon glad gewonnen stond. Maar toen Marit een gevaarlijk uitziende aanval kreeg (met een toren minder) raakte Leon wellicht een beetje in de war en koos een verliezende variant. Marit maakte het mooi af!
10 reacties
  1. Niet boos worden en ook niet denken dat ik Marrit onderuit wil halen. Maar is 35. …, Te1 niet gewoon mat?

  2. Goede zet Bas in normale omstandigheden…Alleen nu sta je net nog schaak met de dame.. De toren kun je nog niet verplaatsen.. But good thought!

  3. Ik vind het trouwens een beetje flauw commentaar in het verslag. Als hij ‘gewoon’ Kh1 speelt is er niks aan de hand. Nee, maar als hij Kf1 speelt, lijkt er in de eerste plaats ook niet zo veel aan de hand. Het was gewoon een moeilijke tactische finish.

  4. Prachtig gedaan Marrit! Leon heb ik ook wel eens als tegenstander gehad en volgens mij was het toen remise. Het is een sportieve en goed spelende schaker, die je niet zo maar verslaat.
    Ik ben het eens met het commentaar van Roel. het was best een moeilijke finish en achteraf is het soms gemakkelijk praten zonder tijdnood, wedstrijdzenuwen, vermoeidheid etc.

  5. By the way..zo kan het ook! Ik reken weer morgen op jullie Bas en Sibbele morgen voor het lesgeven..Morgen gaan Roel en ik de groepen nog even bekijken en evt. veranderen.. Tot half zeven!

  6. Handig als er 2 bassen zijn, maar ik neem aan dat je mij bedoelt.
    In dat geval zal ik er zijn.

.