Wervelende start schoolschakers cbs de Akker

Op zaterdag 28 mei begon de finale van het NK schoolschaken met in deze finalegroep het schaakteam van cbs de Akker, kampioen van Meppel en tweede van Oost-Nederland, waardoor ze zich plaatsten voor deze twee dagen durende finale om het landskampioenschap.
Het team miste Teun, die helaas ziek was en daarom traden ze aan met Florian ( bord 1 ), Wessel ( bord 2 ), Eva ( bord 3 ) , Luca ( bord 4 ) en Peter (bord 4 ).
Florian kreeg het zwaar te verduren tegen diverse toppers aan bord 1 en scoorde voor zijn doen laag: 2 uit 6. het team ving dit echter keurig op met Wessel zijn 5 uit 6, Eva haar 3,5 uit 6,  Luca zijn 3 uit 3 en Peter zijn 2 uit 3.
Er werd vier keer gewonnen, een keer gelijk gespeeld en een keer verloren, een resultaat om trots op te zijn in dit zware deelnemersveld en een stand met mogelijkheden, want de school staat keurig gedeeld derde nu.
Volgende week nog een loodzware tweede dag met nog vijf teamwedstrijden en dan zullen we zien waar dit prachtige team eindigt. “Qua rating zou een achtste plek normaal zijn, maar we hopen iets hoger te eindigen”, zegt de ambitieuze teamcoach Sibbele Bonthuis, die op woensdag altijd schaakles geeft op de Akker.
Er is ook een gezellige dag van gemaakt, want naast het schaken, staat vriendschap en gezelligheid ook centraal. het moet ook leuk zijn om te doen. Samen met diverse ouders werd het een mooie en gezellige dag!