Kees Hoogendijk overleden

Beste schaakvrienden,

Helaas moet ik jullie allen melden dat “onze” Kees heel plotseling ¬†is overleden. Zijn vrouw Wen kwam gisteravond na het werk thuis en vond hem dood. Hij is waarschijnlijk gestorven aan een hartstilstand.

Alle OSBO-wedstrijden, de KNSB-bekerwedstrijd en de onderlinge competitie zijn voor vanavond afgelast. De betreffende verenigingen zijn op de hoogte gebracht. Vele schakers komen vanavond toch naar Oasis om daar bij elkaar te schuilen. Iedereen is dus meer dan van harte welkom op de club vanavond.

De crematieplechtigheid zal zaterdagmiddag plaatsvinden om 14.00 uur. U bent daar allen van harte welkom. Het bestuur zal vanavond vergaderen over verder te nemen stappen. Ik denk aan advertentie en bloemen. Namens jullie allen heb ik vandaag Wen bezocht en mijn hulp aangeboden.

Voor vele schakers van onze club heeft Kees erg veel betekend, daarom zeg ik jullie: gecondoleerd met dit enorme verlies.

Namens het bestuur,

Sibbele Bonthuis

1. Vanuit mijn ziekenhuisbed in Nijmegen lees het bericht van overlijden van Kees Hoogendijk
    Ik ben geschokt en verdrietig.
    Hoe kan dit gebeuren, iemand die zo midden in het leven staat.
    Ik heb Kees leren kennen als een heel fijn mens, een betrokken persoon met oog voor zijn medemens. Onder andere door zijn werk voor Smartkids.
    Kees heeft onlangs nog contacten gelegd in Oeganda voor onze dochter die 4 maanden in Congo was. Zij is daar door zijn schaakvrienden opgevangen.
    Ik zal Kees missen.

2. Er is dinsdag al veel gezegd en er zijn al verschillende stukjes geschreven. Ton Henzen belde me woensdagochtend om iets te vragen. Blijkbaar was hij toen al druk de laatste hand te leggen aan het stuk, zodat het nog in de woensdagkrant kon. Het schaakrubriekje met een partij van Kees is in de krant van vandaag verschenen. Indien gewenst kan hier ook een scan of digitale versie van komen.

Ik wens Wen en alle vrienden van Kees veel sterkte toe.

Roelof