NOSBO Grand Prix slot toernooi

Schaak belevenissen van  11 jeugdige Meppelers in Groningen..

Het was een heerlijke schaakdag op de NOSBO slot grand prix. Martijn Dijkstra en Bas de Boer deden goed mee in de A poule. Ze eindigden knap derde en vierde in hun poule achter Eelke de Boer en Jonas Hilwerda. Keurig gedaan !

Wessel en Marrit Adema zaten bij elkaar in de poule. Dit maakte het extra spannend. Het onderling duel werd remise. En in de slotronden maakte Marrit het verschil en won zo de 1e plaats in haar groep alsmede het algemene kampioenschap van de NOSBO Grand Prix cyclus. Wessel werd 3e in de groep en werd in het algehele cyclus knap 2e achter Marrit. Beide kregen 2 enorme bekers mee naar huis. Hopelijk was de auto groot genoeg om alles mee te nemen.  Zo was het mooi verdeeld. Wessel heeft de FSB toernooien gewonnen en Marrit de NOSBO cyclus. Een mooier cadeau konden ze hun jarige moeder niet geven!

Leonardo Hassing zat in een pittige poule met ervaren schakers terwijl dit Leonardo’s 1e toernooi was. Hij deed goed zijn best en won de laatste 2 potjes heel netjes. Dat is extra knap na zo’n moeilijke start. Goed gedaan Leonardo. Teun Mekenkamp zat met Alwin Molanus in de poule. Hierin speelden ook zeer ervaren schakers. Teun dit het erg goed. Hij was als laatste geplaatst op rating en scoorde netjes 3  ½ uit 7.  Iets onder hem eindigde Alwin. Ook netjes voor zijn 1e toernooi.

De 6 jarige Florian Molanus speelde de sterren van de hemel.. Zo vrij en makkelijk. Heerlijk om te zien. Hij eindigde zeer netjes als derde in zijn poule. Lennart Molanus had een pittige poule en werd daarin laatste. Dit heeft ook zo zijn voordelen want hij mocht een poedelprijs uitzoeken.

Leon van den Berg had een heerlijke schaak(- en snoep)dag en speelde gezellig zijn potjes. Hij kreeg de troostprijs in zijn poule evenals Elisia Pathuis die ook heerlijk zat te schaken achter het bord. Knappe prestatie van alle jeugdige schakers en ik vond het heerlijk om er bij te mogen zijn.

 

Rienk van den Berg

 

3 reacties
  1. Geweldig om te lezen, klasse gedaan kinderen/jongeren!
    Een groot compliment voor Rienk, ik ben trots op je en dat zou Kees ook zijn. Chapeau!
    Groeten! Sibbele en Tiny ( met kus voor Rienk)

  2. Mooi verslag en leuke foto’s. Ik ben het helemaal met Sibbele eens, hulde voor onze jeugdleider en zijn goed presterende pupillen!

.