Ook voor fietsers

Hoe kun je toerisme en schaken verzoenen ?
van: Lucien Deschuyteneer (Geraardsbergen)

Door deel te nemen aan het Open Internationaal Schaaktoernooi van Geraardsbergen. Dit jaar wordt het de 30e editie. Hier kan de schaakexpert zijn hartje ophalen. Hij voelt er zich een meester. Tussen de ronden door kun je even verpozen want het is mogelijk tot en met ronde 7 twee keer een bye te nemen voor telkens een half punt. Dat laat je ook toe in de omgeving eens te wandelen of te fietsen. Er zijn twee campings op wandel- en fietsafstand. Veel wielertoeristen en wielerfanaten kennen al de beruchte Muur maar nog niet het plaatselijke bier Muurken, dat .zeer welkom is na een zware inspanning.
Voor 9 EUR kun je lunchen op het terras van het nabijgelegen restaurant ‘t Abtenhuis. In de toernooibar vind je uiteraard ook soelaas, onder andere de befaamde mattentaarten die veel beter zijn dan een gewone sandwich maar toch even voedzaam.
In het park rond de locatie kan mevrouw zonnen terwijl meneer schaakt. Of ze kan ook een boek lezen in de schaduw van een boom. Indien er toevallig een buitje valt, geen nood : er zijn fraaie tenten geïnstalleerd, maar die zijn meestal niet nodig, tenzij om zich tegen de zon te beschermen.
Voor de schaker is er geen enkele stress want er is geen eloverwerking. Kortom, alles wordt gedaan om je jouw geliefkoosde hobby in optimale omstandigheden te laten beoefenen.
‘s Avonds kan de schaker zich onmogelijk vervelen : er zijn maar liefst een zomerblitz waar de specialisten van overal op afkomen, en twee rapids. De talrijke blunders zorgen dan voor de nodige leute. Zijn sjagrijn kan men verdrinken in de bar, die natuurlijk openblijft tot de feestvierders uitgeput naar bed gaan.
Heeft dit je nieuwsgierigheid gewekt ? Raadpleeg dan de website http://users.skynet.be/vptd/ waar je alle nodige informatie kunt vinden.
Voor degenen die willen overnachten is er onder andere nog een huisje beschikbaar voor 30 EUR per nacht. Je kunt er zelfs met zijn vieren in verblijven zodat de prijs spotgoedkoop is (120 EUR voor 4 nachten). Je moet wel beddenlakens en handdoek meebrengen.
Er is ook nog een gîte (hoevetoerisme) op 7 km in Wallonië maar de eigenaars spreken Nederlands. Voor 4 nachten is het 220 EUR. Er zijn 3 aparte kamers met telkens een dubbelbed. Er is dus plaats voor minimum 6 personen. Je moet ook wel je beddenlakens en handdoek meebrengen of je kunt ze zeer goedkoop huren.
Voor informatie hieromtrent kun je terecht bij de toernooileiding tel. 0032 (0) 55 422138  Mobiel 0032 (0) 488 229901  of  e-mail:  vptdchess@skynet.be

3 reacties
 1. ja dit is een geweldig toernooi, ben er afgelopen jaren met Thieu geweest en ga dit jaar weer heen. (Micha heeft zich evenals Thieu dit jaar ook ingeschreven). Uitstekende organisatie, erg gezellig en voor wie het overdag nog niet genoeg is ’s avonds worden er vrijblijvend Rapid wedstrijdjes georganiseerd. Er is een schitterende camping “De Gravers” met een (groot zwemmeer) fietsafstand in de buurt.

 2. Dank je wel Alexander.
  De camping heet wel “De Gavers” 😉
  Je hebt inderdaad geen tijd om je te vervelen.
  De eerste avond is er de 2e ronde.
  De tweede avond is er de zomerblitz.
  De derde en de vierde avond zijn er rapids.
  Dit allemaal vrijblijvend uiteraard 😉

 3. Hoe is het mogelijk ! Ik ben nog vergeten te zeggen dat uw leden Thieu Valens en Alexander Van Setten al meermaals hebben deelgenomen.

.