Schaker Robert Verkruissen verongelukt

Zaterdagochtend net voor het vertrek met MSV 1 naar Enschede, hoorde ik van het plotseling overlijden van Robert Verkruissen uit Apeldoorn waar hij schaakte voor Schaakstad Apeldoorn. Verschillende clubgenoten hebben in het verleden de degens met hem gekruist en ik ken hem vooral van de OSBO-PK waar hij regelmatig deelnemer is geweest.

Hier het bericht dat te vinden is op de site van Schaakstad Apeldoorn:

Robert Verkruissen (52) verongelukt op station Ossseveld

Op treinstation Apeldoorn Osseveld is in de nacht van vrijdag op zaterdag de 52-jarige Apeldoorner Robert Verkruissen bij een noodlottig ongeval om het leven gekomen.

Volgens het KLPD kwam hij met zijn vrouw met een trein aan op station Apeldoorn Osseveld. Ze liepen op het perron, toen de man ineens zijn evenwicht verloor, viel en door een vertrekkende trein werd geraakt. De man werd meegesleurd. Eerder werd nog gedacht dat hij mogelijk bij het uitstappen was blijven haken aan de trein en toen was meegesleurd. Dat is niet het geval, aldus het KLPD.

Mede namens de MSV zal ik een kaart sturen naar zijn familie en een bericht naar zijn club,

Sibbele Bonthuis