Straf Meppel 3 blijft onveranderd

Helaas blijft de straf voor Meppel 3 (2 matchpunten in mindering en een boete van 45 euro voor de club) onveranderd. De straf is in mei opgelegd door de competitieleider, omdat Theo als opgegeven speler niet de vereiste 2x heeft meegespeeld.

Natuurlijk zijn we daar als vereniging tegen in beroep gegaan. Theo heeft immers een dik half jaar uit de roulatie gelegen wegens zijn operatie en zijn revalidatie duurde langer dan door zijn artsen was verwacht. Wij vonden (en vinden) als bestuur dat dit weinig met schaken te maken heeft en dat de competitieleider voor zo’n geval nooit een straf had mogen opleggen.

Helaas is de commissie van beroep het oneens gebleken met ons beroepschrift. Daardoor blijft de straf gehandhaafd. In november hadden we maar voor een vervanger moeten zorgen en het risico dat de revalidatie langer zou gaan duren, moeten we maar dragen.

Daarmee eindigt MSV 3 dit seizoen op plaats 5.