Thieu gaat terug naar stap 2

Slotavond MSV6j

Het vervangen van Sibbele als teamcaptain bij MSV6j heeft voor mij teveel stress opgeleverd. Ik ben bang dat we uiteindelijk toch door mijn falen het kampioenschap hebben gemist.
En het begon zo goed. Mijn tactische opstelling was in meerdere opzichten zeer geslaagd. Zo zat ik aan bord 6 ook het dichtst bij de deur om buiten te kunnen roken en toch mijn klok in de gaten te kunnen houden.
Helaas bakte ik er niet vreselijk veel van. Dat was op zich geen ramp want na enige – op ons niveau gebruikelijke – wederzijds gemiste kansjes, was er eigenlijk nog steeds niets aan de hand totdat ik besloot een volstrekt onnodig kwaliteitsoffer te brengen in een iets betere stelling. “Geduld is een schone zaak” is aan mij niet besteed. Het kwaliteitsoffer werd ook nog eens zwak vervolgd door met een trucje een pion te winnen, maar daarbij gingen wel beide dames van het bord, terwijl mijn tegenstander een boemerang over het hoofd zag waarbij mijn trucje niet eens pionwinst zou hebben opgeleverd.
Het resultaat was dat ik gewoon een kleine kwaliteit achter stond zonder voldoende compensatie. Na nog ruil van de lopers stond ik gewoon slecht, en kon mijn tegenstander de damevleugel oprollen waarbij ik ook nog een tempo nodig had om mat achter de paaltjes te vermijden.
Hopeloos dus, en ik was al van plan op te geven. Naast mij zag ik Martijn mijn eerder gedane voorspelling waarmaken door te gaan winnen. Ik besloot te wachten met opgeven totdat hij gewonnen had, want dan stond het tenminste in de match 1-1.
Terwijl ik mij schaamde om nog door te spelen, ging ik om tijd te rekken maar wat vissen in troebel water. Martijn had inmiddels gewonnen en na a5-a6 van mijn tegenstander kon ik in onderstaande slotstelling met een gerust hart opgeven.

Totdat Ko, die achter mij had gestaan, liet zien dat ik mat in 3 had gemist (formeel mat in 4 want wit kan nog een toren weggeven zonder het mat te voorkomen). Een Stap 2 opgave! (opgave in de andere zin van het woord dus).
Eén troost: Ko vertelde mij naderhand dat dit hem ook eens was overkomen tegen Bjintze.
Maar ja, het kampioenschap hebben we dus volstrekt onnodig wel gemist. Het werd 3-3 door duidelijke overwinningen van Martijn en Ger, en nog een listige van Bas.
Veel dank aan Arno met een geweldige invalbeurt aan bord 1 ons zeer lang in spanning hield door remise te proberen te maken met een stuk achterstand. En Roel zeer bedankt voor de voortreffelijke organisatie en wedstrijdleiding. Een enerverende avond.

SlotstellingMSV6j
(het lukt mij nog niet hier de slotstelling te plakken. dat komt dan nog wel een keer via Martijn of zo)

1. Dinsdagavond, half 7. Je bent welkom. Denk dat Martijn je wel in zijn groepje wil hebben.