Willem neemt revanche op Boerenkool toernooi

Schaakclub Dwingeloo organiseerde afgelopen zaterdag voor de 15e keer het boerenkool schaaktoernooi. Locatie was, net zoals de afgelopen jaren, het dorpshuis “Bastogne” in Ansen. Een mooie locatie.
In tegenstelling tot voorgaande jaren was het dit jaar geen zwitsers maar 6-kampen waarbij spelers van gelijke sterkte bij elkaar werden ingedeeld.
Dus 5 partijen met in als tempo een half uur per persoon per partij.

3 Meppelers hadden zich aangemeld en het toeval wilde dat Willem (STILTE!!) Wijnstok en Alexander van Setten in dezelfde poule (nr. 2) zaten. Zelf speelde ik in de 4e poule. Daar kunnen we kort over zijn. Een score van 50% lijkt leuk, maar als je de hoogste in rating bent van de poule dan verwacht je toch wat meer.

Dan maar even over Willem en Alexander. Willem was lang niet fit en hij verloor meteen de eerste partij terwijl Alexander de eerste wedstrijd wel won. De tweede partij moesten de heren meteen tegen elkaar.
Opmerking vooraf van Alexander aan Willem: “Willem, je begint het toernooi wel slecht met 0 punten uit 2 wedstrijden”.
Willem: “Hu, ik heb nog maar 1 partij verloren”.
Alexander: “Ja, maar je moet nu tegen mij”.
Afgelopen dinsdag had Alexander namelijk van Willem gewonnen in de interne competitie. Deze opmerking heeft denk ik het beest in Willem doen ontwaken want Willem versloeg niet alleen Alexander, maar wist ook de andere wedstrijden te winnen en werd zodoende eerste in zijn poule.
Alexander verloor nog een wedstrijd en viel dus buiten de prijzen.

Beide kemphanen spelen in 2e ronde tegen elkaar.

1. Een mooi verslag van Henk en zeer accuraat. Na de volledig onnodige nederlaag van afgelopen dinsdag had ik er zin in. Ondanks het feit dat ik snipverkouden was en in de eerste partij in betere stelling een stuk weggaf zag ik het nog wel zitten.

De provocerende opmerkingen van Alexander gaven mij de trigger om een fijne winstpartij te scoren. Een duidelijk vergiftigde pion op c2 slaan en dan nog praatjes hebben, dan vraag je er om.

Deze partij komt zeker aan de orde in mijn driedelige succeswerk ” Korte winstpartijen tegen Alexander van Setten”, waarvan binnenkort de 15e druk uitkomt.

Het was weer heel gezellig in Ansen. Jammer dat het gelijk viel met de KNSB-ronde. De sterkste deelnemer qua rating was een jongen van 10, Eelke de Boer, bekend van Blitz Meppel. Die eindigde met nog een paar spelers op drie uit vijf, maar de winnaar was Henk Kloosterman.