Manuel Bosboom pakt in Meppel Nederlandse snelschaaktitel!

Na enkele jaren is het hem weer gelukt in het altijd bruisende Meppel. Na afloop van de zesde editie van het NK snelschaken in de culturele hoofdstad van Drenthe was Manuel Bosboom voor de tweede keer in zijn carrière Nederlands kampioen snelschaken.

Finales speelde hij vaker en misschien hielp dat mede om de sterk spelende Ali Bitalzadeh in de finale in toom te houden en gedecideerd te kloppen. Op de derde plek eindigde de talentvolle Nick Maatman uit Wolvega, die het onderlinge duel van grootmeester Sipke Ernst won.

Rienk van den Berg uit Meppel werd keurig negende.

Het festijn vond plaats op het gezellige kerkplein in de binnenstad en de gemeente Meppel en stads café Oasis zorgden voor financiële bijdrages. Vele toeschouwers genoten van het sportieve spektakel, anderen keken vol verbazing toe! De schakers uit Meppel waren natuurlijk ruim aanwezig en dat typeert de leuke onderlinge sfeer bij de club uit Meppel, die ook weer de organisatie  in de vertrouwde handen had  in de personen van Wilem Wijnstok en Sibbele Bonthuis en de scheidsrechters Hiddo Zuiderweg en Theo Heeregrave.

Wethouder Koning opende rond half elf het spektakel en toen barste ook de muziek los, die het geheel omlijste. Schaken in de buitenlucht en niet op een stoffige zolder in stilte. Er werd ook gedacht aan de medemens, want tien procent van de geldprijzen ging weer naar Smartkids Foundation in Ghana.

Later alle uitslagen!