MSV, de schaakclub voor iedereen

De Meppeler schaakvereniging is er voor schakers van elk ­niveau .

De belangrijkste activiteit die door de MSV georganiseerd wordt is een wekelijkse clubavond voor volwassenen en oudere jeugd op dinsdag bij Stadcafé Oasis op Kerkplein 15 in Meppel.

Naast deze interne clubactiviteiten doen veel MSV-leden mee aan externe teamcompetities en diverse toernooien.

De interne competitie voor de volwassenen en oudere jeugd (15 jaar en ouder met enkele uitzonderingen)  vindt plaats van begin september tot halverwege juni. De oudere jeugd speelt op de dinsdagavond in de seniorencompetitie met aangepast speeltempo zodat de partij voor 22.00 uur is afgelopen. Daarnaast kunnen zij vooraf onder begeleiding van een schaakbegeleider hun gespeelde partijen bespreken.  Meer dan 40 ­schakers uit Meppel en omgeving zijn aangesloten bij de vereniging en spelen bijna wekelijkse op de clubavond. Vele spelers zijn er elke week, andere leden ­komen wat minder vaak. Per periode mag een speler enkele keren afwezig zijn, terwijl het resultaat van zo’n avond als een remise telt.
Tijdens deze clubavonden wordt voor de interne competitie gespeeld, maar de spelers die ook extern spelen moeten bij uitwedstrijden ook wel eens op een andere avond spelen. Naast het georganiseerde deel van ­­­de ­avonden wordt er natuurlijk ook veel “zomaar voor de lol” ­geschaakt. Naast de competitiewedstrijden zijn er ook een bekertoernooi en een rapidtoernooi en er is natuurlijk een avond snelschaken.

Nieuwe leden kunnen op elk moment toetreden en meedoen en zonder verplichtingen een aantal weken als “gastspeler” meedraaien.

Bij voldoende belangstelling worden er schaakcursussen voor volwassenen georganiseerd, van beginnersniveau (spelregels en basisprincipes) tot het niveau van de sterkste Meppeler spelers.

‘t Jubileumboek

Lees meer van de Meppeler Schaak Vereniging en haar ontstaansgeschiedenis…
Download ‘t Jubileumboek

Speelavond volwassenen

Dinsdag van 19:45 – 00:00 bij Meaters
Grote Kerkstraat 22 te Meppel

Contributie

20-plussers 95,00 euro per jaar
t/m 20 jaar 80 euro per jaar
postbanknummer NL46INGB0005044550
t.a.v. Meppeler Schaakvereniging te Havelte

Lid worden kan op ieder moment van het jaar. Opzegging van het lidmaatschap moet vóór 1 september bij de ledenadministratie.