Het wel en wee van het SOS team

SOS team? Is er een team in gevaar? Is MSV in gevaar?
Nee hoor, sinds seizoen 2018/2019 hebben de afdelingen SCG, SBO, OSBO de handen ineen geslagen en hun competities samengevoegd in één competitie: de SOS competitie.
Door de naweeën van corona willen nog niet veel leden extern spelen en is er in deze competitie wederom slechts één MSV team vertegenwoordigd. De mannen in dit team kunnen natuurlijk later wel zeggen dat ze in MSV 1 hebben gespeeld 😉

De huidige competitie is al een eind op weg en wordt het weleens tijd jullie op de hoogte te brengen van het wel en wee van dit team in deze competitie.

De competitie begon al met een aanvoerderswissel. Dit jaar is lange Piet onze aanvoerder. Niet dat de oude (Leo) niet voldeed, nee Leo speelt nu zijn fantastische schaakpartijen in Leeuwarden.

Het team bestaat uit 6 vaste spelers en daarnaast hebben we ook al 8 invallers gehad.
V.w.b. de uitslagen: tegen O&O 2 en Apeldoorn 4 werd duidelijk verloren, tegen ZZS! 2 en (gisteren) de 7 Pionnen 2 met minimaal verschil (2½ – 3½) verloren, eentje wedstrijd gelijk tegen Pallas 2 en in de vorige ronde glansrijk gewonnen van Pegasus 2.

Van de “vaste spelers” is Bart qua rating onbetwist de sterkste. Hij heeft dan wel de pech dat hij op bord 1 ook meestal een sterke tegenstander treft. Gisteren tegen de 7 Pionnen lukte het hem eindelijk om zijn eerste externe wedstrijd voor MSV te winnen.
Cor is onbetwist de meest succesvolle speler met 4 uit 5 en hij is nog steeds ongeslagen, ook na de remise van gisteren.
Bert was tot gisteren ook nog ongeslagen maar daar kwam helaas verandering in: hij had gezien dat hij een bepaalde zet niet moest doen en wat deed hij even later? Inderdaad.
Ko is soms magistraal (bijv. tegen Pegasus) en Piet wacht nog op zijn eerste overwinning. Zelf gisteren ook pas de eerste overwinning behaald.

Wat rest zijn 2 wedstrijden: eentje tegen de rode lantaarndrager Denk & Zet uit Hattem en in de slotronde tegen onze schaakvrienden uit Zwartsluis.

Hopelijk hebben we volgens jaar weer een SOS team erbij.

Plaats reactie