MSV 1 viertallen eindelijk van de hatelijke nul af

ZZS! – MSV 1 (viertallen)  2-2

(Eindelijk van de nul af!)

 

Op deze stormachtige avond moest het dan maar gebeuren. Na 3 nederlagen zou er nu maar eens gewonnen moeten worden. We hadden als gids Dick in de auto dus de speelzaal van Zwolle was zo gevonden!

In onze inmiddels vaste opstelling (de teamleider had vooralsnog geen maatregelen genomen) traden we aan tegen de koploper uit Zwolle.

Zoals gebruikelijk gaf onze teamleider Leo  op bord 4 het goede voorbeeld.  Hij zette druk op zijn tegenstander verdubbelde de torens op de g-lijn en met ondersteuning van zijn Dame werd de witte koning in de hoek gedrukt en mooi mat gezet. Prima! Het eerste punt was binnen!

Na een rustig begin op bord 1 werd een stuk verspeeld door Dick. Dit werd in de loop van de partij niet meer goed gemaakt en hij gaf op. Ik speelde op bord 3 met wit. Na de e4 speelde zwart c5 en ik probeerde toch maar eens het Smith Morra gambiet.  Deze keer ging het zoals ik het wilde en naarmate mijn tegenstander meer begon te kreunen en heen en weer te schuiven op zijn stoel kreeg ik meer zelfvertrouwen. Ik won mijn pionnetje weer terug en kreeg een actieve dreigende stelling. Ook mijn tegenstander dreigde maar dit kon goed verdedigd worden. Ik maakte een keer geen foutjes en…. Ik won. (Harry kan weer trots op me zijn!) Met ieder maar een pion en stuk van het bord, zag mijn tegenstander het niet meer zitten en gaf op. 2-1.

Zou het toch gaan lukken? Wiecher was nog bezig op bord 2 in een gelijk opgaande strijd. Remise was genoeg geweest maar helaas. Na een inschattingsfout waarbij Wiecher een kwaliteit achter kwam ging het bergafwaarts. Met nog 8 minuten op de klok kwam de tegenstander van Wiecher erachter dat het increment niet was in gesteld. Een wedstrijdleider was er niet (?) maar een behulpzame ZZS!-er kwam te hulp en loste het probleem met beider instemming op. Het kwaad was echter al geschied en Wiecher verloor. 2-2.  We zijn in ieder geval van de akelige nul verlost en hebben de stijgende lijn te pakken.

Met die conclusie reden we door de nog steeds stormachtige avond weer terug naar huis.

 

Piet N