MSV 1 gelijk tegen Purmerend

MSV 1 speelt gelijk tegen Purmerend.

Op 17 september 2022 is MSV 1 begonnen aan het nieuwe seizoen na de promotie naar de eerste klasse KNSB. Het begon met een wedstrijd tegen het qua rating vrijwel even sterke Purmerend. Vanwege een trouwfeest was de Beurs niet mogelijk als strijdtoneel en werd uitgeweken naar de Casteleyn, waar we in een achterzaal konden spelen.

Toen ik om kwart over drie binnenliep stond het aan alle borden ongeveer gelijk. Even later kwam daar verandering in, omdat Richard in een stelling waar niets aan de hand was door zijn vlag ging.

Kort daarna gaven Menno en Boris remise in stellingen waar niets van te maken viel. Maar toen kwam MSV 1 op gelijke voet, toen Bas Duding zijn tegenstander bekwaam oprolde. De zwarten vielen aan alle kanten de witte stelling binnen. Ondekbaar mat dreigde en daarom gaf wit op.

Rienk had een leuke heksenketel op het bord, maar hij nam iets te veel risico en toen bleek de tandem dame en toren van de tegenstander sterker te zijn dan de dame en twee lichte stukken van Rienk.

Grootmeester Dennis speelde tegen de bekende speler Lai Hing Ting, een gevreesde snelschaker. Dennis gaf hem echter geen kans, won een paar pionnen en schoof het vlekkeloos uit. Zo stond het 3-3 en kon het nog alle kanten op.

Ferdinand speelde het middenspel niet erg scherp en kon het in het eindspel niet bolwerken. De vrijpion van de tegenstander liep harder.

Gelukkig had Fokke zijn jeugdige tegenstander steeds onder druk en wist hij in het eindspel zijn voordeel te verzilveren, zodat het weer gelijk stond met 4-4.

Nog twee partijen te gaan. Bas de Boer had een paar pionnen en een loper tegen een toren en dat was voldoende voor de winst. Er moest wel even gerekend worden, maar net toen de tegenstander promoveerde had Bas de tegenstander voldoende klem om hem mat te zetten. Zowaar op voorsprong.

In de partij van Andries stond het heel lang gelijk. Door een kleine onnauwkeurigheid kwam hij toch nog in de problemen. Met een doorbraakje op de koningsvleugel kwam er opeens een beslissende combinatie in beeld, zodat Andries wel moest opgeven. Eindstand 5-5.

De volgende wedstrijd is uit tegen Wageningen, dat onder andere Jan Timman in de gelederen heeft.