MSV1 wint weer

Op 23 april 2022 heeft MSV 1 alweer gewonnen, ditmaal van Amevo Apeldoorn. Speelterrein was wederom de bovenzaal van de Beurs.

Omdat Apeldoorn maar met zeven spelers kwam opdagen, begonnen we met 1-0, waar Menno niet voor hoefde te spelen. Toen ik om drie uur binnenkwam was aan alle borden nog alles mogelijk.

Dennis gaf een kwaliteit weg, maar zijn tegenstander was zo vriendelijk nog een pion mee te nemen met de dame. Dat laatste kon niet wegens aftrekschaak met een paard en weg was de dame.

Even later won Rienk met een aanval over de damevleugel. Kort daarna won Micha, die duidelijk dieper had gerekend dan zijn tegenstander. Zo stond het opeens 4-0.

Maar toen…

Aan de overige vier borden zag het er zorgelijk uit. Bas had een kwaliteit geofferd, maar hij stond minder. Richard was in gierende tijdnood en stond slecht.

Aan Roels gezicht kon je al zien dat hij slecht stond. Bij Fokke zat het muurvast.

Richard ging bij zet 40 door de vlag. Maar Bas drukte zijn tegenstander weg en toen was de buit binnen. 5-1.

Roel stond nog steeds slecht, maar zijn tegenstander deed het niet goed. Hij moest ingaan op een combinatie waardoor zijn paard in de knel kwam op a8. Helaas stonden er zo weinig pionnen meer op het bord, dat het niet meer te winnen was. Remise dus.

Tenslotte heeft Fokke gewonnen, maar hoe weet ik nog niet.

MSV 1 staat nu tweede op 1 punt achterstand op de koploper, maar met nog een wedstrijd te goed, omdat de wedstrijd van november 2021 voor een deel van de clubs nog moet worden gespeeld.
Sommige clubs zoals MSV 1 wilden niet spelen vlak voor de zoveelste lockdown en anderen, zoals koploper LOS wel.

MSV 1 kan nog steeds kampioen worden. Arnhemse schaakacademie is afgevallen door een nederlaag.