MSV1 (viertallen) – O&O 2 3 ½ -½

Na het gelijke spel tegen de koploper (ZZS!) vorige keer, zette het team van captain Leo Bosma een nieuwe koers in. ‘We kunnen het’ was het motto en met deze instelling ontvingen we O&O Kampen, waar we uit met 3-1 van hadden verloren!
Op bord 1 ging de strijd gelijk op. Dick Metz met zwart had in het eindspel nog een paard tegen de 2 pionnen van wit. Zijn tegenstander kon dit echter niet verzilveren en ze kwamen remise overeen.
Wiecher op bord 2 ging voortvarend aan de slag. Hij drong zijn tegenstander in de verdediging. Nadat deze een toren in de aanbieding deed, speelde hij de partij netjes uit. 1 ½ – ½.
Op bord 4 speelde Leo zijn bekende ’speedpartij’! Zijn tegenstander deed precies het omgekeerde en dacht per zet 10 minuten na! Op het eind werd de stelling van Leo er niet beter op maar toen had zijn tegenstander geen tijd meer. Terwijl Leo nog anderhalf uur over had ging zijn tegenstander door de vlag. De buit was binnen!
Als toetje moest ik mijn partij op bord 3 nog winnen. We gingen gelijk op. Aan de druk van de opening was ik ontkomen en begon kansen te creëren. Op het laatst won ik een kwaliteit en mijn tegenstander gaf op. Niemand had verloren!!
Apetrots begaven we ons naar de bar en het bleef daarna nog lang onrustig in de sporthal!!