O&O 2 – MSV 1 -4(viertallen) 3-1

Nadat de eerste wedstrijd in deze nieuwe competitie verloren ging, moesten we ook uit Kampen vertrekken met een nederlaag aan de broek.

We waren optimistisch uit Meppel vertrokken aangezien Het Zwarte Water de eerste ronde de Kampenaren met 4-0 hadden afgedroogd.  Wiecher had weliswaar afgezegd, maar wij konden Ad inzetten als supersub, Kampen was gewaarschuwd!

Bij aankomst in Kampen heerste er totale chaos, want wie er nu van hen achter de borden moest was nog een raadsel, maar uiteindelijk na wat geschuif en gedoe toverde de “Sibbele” van Kampen een team uit de hoge hoed en kon de strijd beginnen.

Al na enige tijd werd er gekreund aan het 4e bord. De tegenstander van Leo gaf zijn paard cadeau en deze nam hem dankbaar in ontvangst. Na nog een stuk te hebben veroverd speelde Leo de wedstrijd netjes uit en stonden we 1-0 voor!

Op bord 2 had Ad een pion veroverd en dat zag er positief uit. Dick op bord 1 stond een kwaliteit achter maar het was nog vroeg. Zelf had ik (Piet N) op bord 3 weer last van de opening (Harry had met nog zo gewaarschuwd!) en ik moest een paard offeren om niet meteen ‘de bietenbrug’ op te gaan. Ik kreeg hierdoor wel een sterke aanval die mijn tegenstander deed fronsen zoals hij na afloop zei, maar uiteindelijk was het niet genoeg en moest ik het onderspit delven. Bij Ad keerde de kansen en werd zijn pion voorsprong in een pion achterstand omgezet en uiteindelijk verloor hij zijn partij. Dick hield moedig stand en had de kwaliteit weer teruggewonnen. In het eindspel stonden echter zijn pionnen minder goed dan die van zijn tegenstander dier er uiteindelijk met de buit van doorging.

We dropen teleurgesteld af naar Meppel.  In Kampen bleef het nog lang onrustig!!!!!