Zwolle verslaat Meppel

Op 28 april was de inhaalwedstrijd tegen ZZS! 2, een team dat qua rating vergelijkbaar met ons is. Deze wedstrijd uit de 4e ronde was tijdens de corona periode afgelast.
Na iets meer dan een uur zag ik dat het met Leo niet goed ging en niet veel later moest hij zijn tegenstandster dan ook feliciteren.
Totaal onverwacht hoor ik even later Bert ook opgeven: “kwam er niet aan te pas” hoorde ik hem tegen zijn tegenstander zeggen.
Naast mij zat Henk Twerda, die tot nu toe 4 uit 4 had gehaald. Dit keer liep het echter niet goed af. Henk had nog geniepig paard/toren combinatie maar zijn tegenstander had het wel gezien.
Tsja, dan sta je dus zomaar 3-0 achter.
Cor speelde een vrije pion aan andere kant van het bord mooi door en toen zijn tegenstander op de achterlijn met de koning promotie blokkeerde kon Cor hem met toren en paard mooi mat zetten.
Piet had inmiddels remise aanbod gekregen (tegenstander verbruikte veel meer tijd en Piet stond wel lekker) en die afgeslagen: hadden we ook niets aan als we nog gelijk wilden spelen. Totaal onverwacht gaf Piet een tijdje later plotseling een stuk weg en gaf hij ook meteen de partij op.
Toen was het dus wachten op mijn wedstrijd. Ik speelde tegen Oscar Bouter, zoon van Piet Bouter die vroeger bij MSV heeft geschaakt. Ik dacht al 2 keer dat ik hem te pakken had maar allebei de keren wist hij te ontsnappen: bij de eerste door te rokeren, bij de tweede door een tussenschaakje. Uiteindelijk kon ik hem ver na 11 uur (hij kwam in tijdnood) door steeds schaak te zetten alsnog verslaan.

V.w.b. de stand maakte de 4-2 nederlaag niet zoveel uit: we stonden en bleven 4e in de klasse 3C.  Kampioen werd DeZ1 uit Hattem. Een team dat veel te sterk was voor deze klasse met bijna allemaal 1600+ spelers (zelf één 1900+ speler).

Dus dit jaar waren we onder de uitstekende leiding van Leo dus MSV 1 (terwijl we pre corona het 3e team waren). Hopelijk dat komend seizoen toch weer meer spelers zich opgeven voor de externe competitie.

Lees ook het verslag van ZZS! 2 op hun site.

Plaats reactie